FIFA 23 | FIFAVoetbal

FV Interview – Mgh (Nederlands)

Nadat we al met FIFA-Youtuber TwoSyncFIFA hebben gesproken, hebben we ook een interview weten te regelen met Mgh. Matt is een Engelse Youtuber die vooral veel video’s van zijn carrière op FIFA upload. Elk jaar start hij weer met Arsenal en verleden jaar had hij ook een langlopende carrière met Bournemouth. Wij mochten hem enkele vragen stellen over hemzelf, zijn kanaal op Youtube en het echte voetbal.

1. Wanneer ben je begonnen met het spelen van FIFA?

Mijn eerste FIFA-game was FIFA 97. Ik was meteen verkocht!

2. Welke speler is jouw favoriete speler aller tijden op FIFA?

Dat zijn er wel een paar, maar Ronaldinho, Thierry Henry en Andrea Pirlo zouden de top 3 vormen.

3. Op Youtube maak jij video’s over de carrières die je speelt op FIFA. Welke carrière vond je het leukst om te doen?

Elk jaar begin ik altijd met een Arsenal-carrière. Die carrières zijn over het algemeen mijn favoriete om te doen, omdat het mijn favoriete club is. Mijn recentelijke carrière met Bournemouth behoort echter zeker ook tot één van mijn favoriete carrières!

4. Wat vind je van de Nederlandse talenten op FIFA?

De Nederlandse competitie heeft enkele goede spelers, vooral de buitenspelers zijn erg goed. Sommige van mijn favoriete jonge talenten spelen in de Eredivisie.

5. Heb je ooit een carrière gehad met een Nederlandse club?

(Nog) niet op Youtube, maar tijdens mijn streams heb ik wel eens carrières gehad met PSV en Ajax.

6. Sinds FUT zijn intrede heeft gedaan is de carrière-modus niet meer het belangrijkste in FIFA. Maakt dit het lastiger voor jou als Youtuber?

Ik denk zeker dat het lastiger is om te groeien als Youtube-kanaal als je carrière-video’s upload, maar ik merk wel dat de interesse langzaamaan weer aan het groeien is.

7. In FIFA 16 zitten weer enkele innovaties in de carrière-modus, zoals toernooien in de voorbereiding en individuele spelerstraining. Denk je dat dit een grote impact gaat hebben op de carrière-modus?

Ik heb al een beetje FIFA 16 gespeeld en ik moet zeggen, beide toevoegingen zijn heel erg leuk. Door dit soort toevoegingen wordt het spel een stuk leuker en realistischer, dus ik denk zeker dat het een grote impact.

8. Als Youtuber mocht jij je opwachting maken in de Wembley Cup samen met andere FIFA-Youtubers. Hoe voelde het om op hetzelfde veld te spelen waar grote sterren als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo ook hebben gespeeld?

Het was ongelooflijk, een dag om nooit meer te vergeten. Het was echt een ‘once in a lifetime opportunity’, en ik ben erg dankbaar dat ik op Wembley mocht spelen..

9. Youtubes is één van de grootste Social Media-platforms en er zijn veel jongeren die video’s posten. Heb je tips voor mensen die een kanaal beginnen, misschien wel een kanaal zoals jij hebt?

Het beste advies wat ik kan geven is om jezelf te zijn en er plezier in te hebben! Als jij er plezier in hebt, dan zal de kijker ook plezier hebben.

10. Als je nu geen Youtuber was, wat was je dan gaan doen?

Ik ben altijd al een fanatieke gamer geweest, dus ik was denk ik wel op de één of andere manier de gaming industrie ingerold. Misschien wel als ontwikkelaar!

11. Het voetbal hier is een stuk minder dan in Engeland. In Nederland hebben we de Eredivisie, terwijl in Engeland een grote competitie als de Barclays Premier League bezig is. Volg je het Nederlandse voetbal wel eens en wat weet je er van?

Helaas is de Nederlandse competitie hier bijna nooit op tv, dus om de wedstrijden te volgen is een beetje lastig. Ik kijk wel altijd op internet naar de competitiestand, om te kijken hoe het er aan toe gaat! Ik weet wel dat de fans heel erg fanatiek zijn in Nederland.

12. Alhoewel de transferperiode nog altijd gaande is (op het moment van het interview red.) zijn er al enkele spectaculaire en grote transfers geweest. Welke speler gaat denk je het meeste impact hebben op zijn nieuwe club?

Er zijn al enkele grote transfers geweest en eentje die me meteen te binnen schiet is die van Memphis Depay naar Manchester United! Die van Petr Cech naar Arsenal is ook een grote.

13. Wat is de meest memorabele wedstrijd waar je ooit heen bent gegaan?

Helaas niet voor de goede reden, maar ik was naar Stamford Bridge om Chelsea met maar liefst 6-0 mijn geliefde Arsenal te zien verpletteren. Het was zeker een memorabele dag!

14. Je bent een fan van Arsenal, wat verwacht je van hen dit jaar?

Ik verwacht dat we een stuk dichterbij Chelsea zijn, die denk ik opnieuw het kampioenschap pakken. Ook verwacht ik dat we verder komen in de Champions League en misschien wel de FA Cup voor de derde keer op rij winnen!