FIFA 23 | FIFAVoetbal

FV’er neemt deel aan toernooi PSV

FIFAVoetbal zal het ESWC (Electronic Sports World Cup) op de voet volgen, maar kijkt ook naar andere mooie toernooien. Komende zaterdag vind er een groot FIFA-toernooi plaats in de zoektocht naar een allereerste eSporter voor PSV, die in dienst van de club verscheidene toernooien zal spelen.

De drie winnaars van de toernooien zullen mogen solliciteren bij PSV voor een functie als FIFA-speler. Dat het een bikkelharde strijd zal gaan worden, daar bestaat geen twijfel over, want de lat ligt hoog voor de uitgenodigde spelers.

Het Philips Stadion zal dit weekend dus in het teken staan van FIFA 17. Iedereen vanaf 16 jaar oud mag meedoen aan het toernooi. Uiteindelijk blijft er één eSporter over die dan het shirt van PSV zal mogen dragen op komende nationale en internationale evenementen.

Aan elk spelmoment, dat direct als knock-outfase gespeeld gaan worden, zullen 128 deelnemers meedoen. Voor ieder toernooi wordt er drie uur gerekend. De eerste shift is van 9 tot 12 uur, het tweede toernooi duurt van 12 tot 15 uur en ten slotte volgt er nog een competitie van 15 tot 18 uur.

Ook FV zal opnieuw aanwezig zijn, met FV.Matthias als manager van Venko Gaming, waar hij er zijn speler ‘Vusin’, bij ons bekend van de FV. EURO Cup, zal ondersteunen in zijn parcours in Eindhoven. ‘Vusin’ zal tijdens het eerste toernooi spelen. Misschien dat er deze keer wel wat inzit voor de Belg na de misgelopen ESWC qualifier voor FIFA in Brussel.