FIFA 23 | FIFAVoetbal

FUT-spelers ontdekken chemistry glitch

Gebruikers van de FIFA subReddit hebben in FIFA 16 Ultimate Team een chemistry glitch ontdekt.

Spelers ontdekten dat FUT aan handicapping doet. Dit wil zeggen dat een team dat uit spelers bestaat met een hoge rating artificieel verzwakt wordt en een team met een lage rating een buff krijgt.

Dit heeft met chemistry te maken. In FUT kun je de kaarten van je spelers verbeteren door ze op een gunstige positie te zetten of ze aan andere kaarten te linken. Dankzij hoge chemie gaan de stats van de spelers omhoog. In theorie geeft dit je een voordeel tijdens het spelen.

FUT spelers vermoeden nu dat de duurste kaarten de chemistry-bonus echter niet toepassen zoals het hoort. Hierdoor kunnen spelers met een hoge rating trager aanvoelen dan goedkopere kaarten die dankzij chemistry worden geboost.

De chemistry werkt echter wel correct op de normale versie van de spelerskaarten, maar niet op de verbeterde versies. Hierdoor worden de duurdere kaarten in de praktijk dus verzwakt.

Reddit gebruiker RighteousOnix laat in onderstaande video de glitch zien. Hij gebruikt een normale kaart met een dribbling stat onder 86, waardoor hij een bepaalde skill move niet kan doen. Wanneer hij met chemistry deze stat verhoogt, is de skill move wel beschikbaar.

Wanneer hij een verbeterde kaart met een dribbling stat onder 86 met chemistry verhoogt, is de skill move niet beschikbaar. De chemistry heeft dus niet het beloofde effect.

Electronic Arts heeft nog niet op deze gebeurtenis gereageerd. Ondertussen roept de FIFA community op via Reddit en de FIFA Forums van EA Sports op om de aankoop van FIFA Points te boycotten.