FIFA 23 | FIFAVoetbal

Furkan Alakmak – RKC Waalwijk

18 september 2011, RKC Waalwijk staat in het eigen Mandemakers Stadion met 1-2 achter tegen AZ als in de tachtigste minuut een negentienjarige buitenspeler langs de lijn klaar staat om in te vallen. Het is Furkan Alakmak voor wie het eindelijk zo ver is, hij mag tien dagen voor zijn twintigste verjaardag zijn debuut maken in de Eredivisie. Het is een droom die uitkomt voor de jonge Nederlander met Turkse roots.

“Ik speel nauwelijks met RKC”

– Furkan Alakmak

 

Alakmak zag het levenslicht op 28 september 1991 in Oss. Hij groeide als oudste kind op in een gezin met drie jongens. Als enige van de drie broers heeft Furkan echt een gevoel met voetbal. Zijn broertje Serkan voetbalde wel, maar zijn mentaliteit is niet de juiste om door te stoten naar de Eredivisie. Furkan had er wel alles voor over om profvoetballer te worden. Via een open dag bij NEC belande hij in de Nijmeegse jeugdopleiding, welke hem deze zomer zou brengen bij het gepromoveerde RKC Waalwijk, nadat zijn contract in Nijmegen was afgelopen.

Debuteren deed hij dus pas in Waalwijk, waar hij er tot dusverre al vijf Eredivisieduels heeft opzitten. Het is niet verwonderlijk dat zijn voorbeelden mannen zijn als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi. Zelf is Alakmak ook een speler die het moet hebben van een mannetje passeren. FIFAVoetbal ging op zoek naar het verhaal achter deze jonge voetballer aan de hand van zijn hobby: FIFA 12 op de PlayStation.

Furkan Alakmak heeft er al een hele geschiedenis opzitten wat betreft de FIFA-serie. Begonnen met FIFA 97 kocht de linksbuiten het spel elk jaar opnieuw. Zo is hij sinds kort dus ook in het bezit van FIFA 12, een spel waar hij zelf onderdeel van uit maakt. Hoewel hij nauwelijks met RKC Waalwijk speelt, geeft hij aan dat het ontzettend gaaf is om jezelf te besturen, een unieke ervaring.

RKC Waalwijk is dus niet een team dat vaak bestuurt wordt door Alakmak. Zijn favoriete teams in het spel zijn FC Barcelona en Arsenal, door de technische vaardigheden van de spelers bij beide teams. Dit doet hij vooral online, omdat je dan echt kunt zien van welk niveau je bent in de game. Daarnaast is het leuk om te spelen tegen andere mensen in de wereld.

Binnen de selectie van RKC Waalwijk wordt niet of nauwelijks tegen elkaar gespeeld in FIFA 12. Daarnaast is Alakmak ook niet van het ‘voorspelen’ van een Eredivisieduel voor de dag van de wedstrijd zelf.

Tot slot, werd nog even ingegaan op wat we dit seizoen en in de toekomst mogen verwachten van de Eredivisie-speler. Dit seizoen is het vooral van belang om ervoor te zorgen dat RKC Waalwijk behouden blijft voor de Eredivisie. Zijn persoonlijke doel is om veel speelminuten te maken en het door ontwikkelen van zijn talent. Zijn voetbaldroom is al van jongs af aan om ooit uit te komen voor de Turkse topploeg Fenerbahce.