FIFA 23 | FIFAVoetbal

Frag-o-Matic 18.0 Egypt

fom_logo_general

Het aankomend weekend is het opnieuw Frag-o-Matic, ook wel bekend als FoM. Voor de achttiende keer vindt het grootste gamersevenement van België plaats in de Oktoberhallen te Wieze, in Oost-Vlaanderen dus. Voor deze editie is er gekozen voor het thema Egypte.

FoM begint vrijdagavond om 18:00 uur en zal eindigen om 18:00 uur zondagavond. Op deze laatste dag worden o.a. de laatste gaming competitiefinales van deze gamers-bijeenkomst afgewerkt.

Op dit plaatselijke evenement, dat ook wel LAN (Local Area Network) wordt genoemd, is het de bedoeling dat deelnemers van de georganiseerde gaming toernooien hun eigen computer, internetkabel en andere benodigdheden (headsets, speciale gaming toetsenborden en muizen, …) meebrengen. Al deze computers kunnen allemaal op één grote router worden aangesloten, zodat de competities zonder problemen plaats kunnen vinden.

Het hoogtepunt voor FV. is dat er ook weer een FIFA 16 competitie georganiseerd wordt, naast CS: GO en League of Legends. Het toernooi voor FIFA zal als volgt verlopen: groepsfase, tweede ronde: higher lower brackets Vs. lower brackets, kwartfinales, halve finales en uiteindelijk de finale. Normaal gaan de eerste twee deelnemers van hun poule door naar ronde 2. Na de poulefase gaat het om ‘best of three’ duels, wat dus wil zeggen dat er twee overwinningen nodig zijn om door te gaan naar een volgende fase van de tournament. De finale wordt waarschijnlijk weer als een ‘best of five’ gespeeld, zoals in de vorige editie van FoM.

Vorig jaar werd deze nog gewonnen door de huidig Belgisch kampioen FIFA: Stefano van RUZ3 Gaming, ten koste van ECV.Paskie (ECV.Visualize), die bekendstaat als een grote Nederlandse pro player, die o.a. Nederlands kampioen FIFA 12 is geworden en naar Londen en Las Vegas is geweest voor de game waar wij allen zo mee vertrouwd zijn.

In deze editie doet ook onze eigen FV.Matthias, die zelf ook nog samengespeeld heeft met Stefano bij RUZ3 Gaming, mee aan FoM onder de gamersnaam BlackLionX in dienst van mCon esports, samen met nog vier andere spelers van zijn Nederlandse gaming team, dat gezien wordt als een van de meest succesvolle gaming teams van de Benelux.

Zelf wil ‘BlackLionX’ graag een plaats in de kwartfinales bereiken, nadat hij vorige keer de tweede ronde haalde, maar uitgeschakeld werd met een nog thans spannende 2-0 nederlaag in de ‘best of three’.

Wij wensen FV.Matthias alvast veel succes in het FIFA 16 toernooi op FoM, the place to be in België voor gamers uit heel Europa!