FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFAVoetbal World Cup South Africa 2010 Team

Ruim een week lang waren de stembussen voor het FIFAVoetbal World Cup South Africa 2010 Team geopend. Een dag na de finale konden de eerste stemmen voor beste doelman uitgebracht worden, waarna opeenvolgend elke positie aan bod kwam. Met in totaal zo’n 130 stemmen werd uiteindelijk het FIFAVoetbal World Cup South Africa 2010 Team gekozen.

Het FIFAVoetbal World Cup South Africa 2010 Team:

FIFAVoetbal World Cup South Africa 2010 Team

Hoewel Spanje uiteindelijk met de wereldbeker vandoor gingen, waren de bezoekers van FIFAVoetbal toch vooral lovend over het Nederlands elftal. Met vijf spelers in het FIFAVoetbal World Cup South Africa 2010 Team is de selectie van Bert van Marwijk het best vertegenwoordigd. Daarna volgen Spanje en Duitsland met beiden twee spelers, gevolgd door Uruguay en BRazilië met beiden één speler.

Bij de uitverkiezing tot beste doelman waren de members van FIFAVoetbal onverbiddelijk: Maarten Stekelenburg won met straatlengte. Terwijl heel Nederland vooraf aan het WK nog openlijk naar Van der Sar schreeuwden, wist de Ajax goalie al snel het vertrouwen van het Nederlandse volk te winnen. De keeper hield met enkele katachtige reddingen het Nederlandse team op de been en verraste vriend en vijand met zijn puike prestatie.

De beste rechtsback was een spannende strijd tussen de Braziliaanse Maicon en de Duitser Philip Lahm. Maicon won uiteindelijk met twee stemmen verschil. Niet zo geheel onlogisch, gezien de opkomende rechtsback ook dichtbij een transfer naar Real Madrid is. Het doelpunt met buitenkant-voet tegen Noord-Korea staat nog bij iedereen goed in het geheugen geschreven.

Joris Mathijsen en Gerard Piqué mogen zich tot beste centrale verdedigers van het WK rekenen. Bij Piqué werd vooral het argument gebruikt dat hij ook in opbouwend opzicht een belangrijke rol speelde, terwijl Joris Mathijsen zijn beste toernooi ooit speelde. De Goirlenaar gaf bijna niets weg en schakelde telkens zijn mannetje uit.

De beste linksback bestond uit een verkiezing tussen zes spelers. Uiteindelijk werd Giovanni van Bronckhorst met grote voorsprong tot beste linksback van het WK gekroond. Na zijn matige seizoen bij Feyenoord, hield heel Nederland zijn hart vast voor de Rotterdammer. Gio leek hier echter maar weinig van aan te trekken en won al snel het vertrouwen van de voetbalfans. Met een prachtige doelpunt tegen Uruguay in het achterhoofd, rouwt heel Nederland nog steeds om het afscheid van misschien wel één van de beste linksbacks ooit.

Nadat de verdediging gevormd was, begonnen de uitverkiezingen voor het middenveld. Als eerste konden de members stemmen op de beste verdedigende middenvelder. Ze hadden hierbij de keuze uit onder andere Mark van Bommel, Sebastian Schweinsteiger, Xabi Alonso en Sami Khedira. Het Nederlandse publiek koos echter voor de stille motor op het middenveld, Mark van Bommel. Hoewel veel mensen ook hen respect opbrachten voor Schweinsteiger, werd Van Bommel uiteindelijk als belangrijkste pion gekozen. Marco van Basten gaf al niet voor niet voor niets aan Mark van Bommel te missen op het EK van 2008.’

De verkiezing voor de beste aanvallende middenvelders was minder snel beslist. Hoewel CL-winnaar Wesley Sneijder al snel tot beste aanvallende middenvelder werd gekozen, was de verkiezing voor de tweede middenvelder een close-call tussen Xavi, Iniesta en Özil. Alle vier de spelers waren zeer belangrijk voor hen land, waardoor het moeilijk was om nu de beste twee uit te kiezen. Uiteindelijk ging Mesut Özil met de tweede ticket er vandoor, waardoor hij met Sneijder het middenveld completeert. De Duitser speelde zichzelf door zijn goede spel in de kijker en kreeg al snel lovende woorden te horen van menig criticaster op televisie.

Als laatste konden de members stemmen op de beste aanvallers van het WK in Zuid-Afrika. Waar onder andere Arjen Robben, Dirk Kuyt, Luis Suárez, Miroslav Klose en Gonzalo Higuain verkiesbaar waren, kozen de members uiteindelijk voor drie andere aanvallers: Thomas Müller, David Villa en Diego Forlan. Müller snoerde Maradona onder ander de mond door als ‘ballenjongen‘ Argentinië uit te schakelen. Samen met Miroslav Klose vormde de Duitser een dodelijk duo en was verantwoordelijk voor vijf doelpunten op het WK. David Villa werd topscoorder van Spanje en was met eveneens vijf doelpunten verantwoordelijk voor een plek in de finale. De nieuwbakken Barcelona spits was uiterst trefzeker en kreeg daardoor ruim 17 stemmen van de bezoekers. Ook goudenbal-winnaar Diego Forlan kreeg ruim 18 stemmen en leidde zijn land naar de halve finales. Met enkele prachtige doelpunten liet de 31-jarige voetballer grote vedettes zoals Cristiano Ronaldo het nakijken.