FIFA Voetbal @ Gamescom 2018 – FIFA 19 Hands On Preview

Van dinsdag 22 tot en met donderdag 24 augustus 2018 was FIFA Voetbal afgereisd naar Duitsland. Op uitnodiging van EA Sports waren we ook dit jaar weer aanwezig tijdens de Gamescom.

Traditiegetrouw is de dinsdag de dag waarop de aftrap van Gamescom plaatsvindt en alleen de pers en de influencers worden uitgenodigd. Met name bij de FIFA-stand in de EA Business Lounge was dit duidelijk te merken. De Bankzitters waren vergetenwoordigd door Robbie (LuckyGraafNL), Raoul (FCRoelie) en Mark (HartDynastyHD). Ook was natuurlijk Alex, ofwel Kazooie94 weer van de partij. Ook internationale toppers zoals Castro, SpencerFC en ZwebackHD liepen we zomaar tegen het lijf.

Nadat we ons eerst beneden in de grote zaal alvast wat opgewarmd hadden met wat potjes op de demo-pods, was het even na half 11 in de ochtend tijd voor het echte werk. Het voor de állereerste keer opstarten van FIFA19. Wat voor ons wel enigszins jammer was, was het feit dat de ‘volledige’ versie in de Business Lounge niet meer bleek dan een wat uitgebreidere versie van de demo, dit komt doordat de game zich nog steeds in de bêta-fase bevindt.. Zo waren al wel alle competities te kiezen, maar waren nog lang niet alle teams voorzien van de kits. Wij probeerden een potje tussen FC Emmen en Fortuna Sittard, maar dit was niet te doen door het feit dat beide teams voorzien waren van volledig witte kits met een fijne grijze krijtstreep erin. Daarnaast kunnen wij in deze preview helaas ook nog niets nieuws delen met betrekking tot de carrière-mode, Ultimate Team of de online modi, omdat deze nog niet speelbaar waren.

Offline Game-modes

Zoals EA Sports al aankondigde, is de Kick-Off modus in FIFA19 flink op de schop gegaan. En omdat dit één van de allergrootste veranderingen is, koos men er voor om deze gamemodes volledig beschikbaar te stellen in de Business Lounge. Bij een Kick-Off wedstrijd kun je nu kiezen uit één van de volgende mogelijkheden:
– Cup Final; In deze gamemode kun je de finale spelen van alle bekertoernooien die zijn opgenomen in FIFA 19.

– Classic match; De ouderwetse manier van Kick-Off, zowel jij als je tegenstander kiest een team.

– House Rules; In onze ogen de allerbeste toevoeging aan offline FIFA in een hele lange tijd. Binnen House Rules kun je kiezen voor:
* Long Range: Hierbij telt een doelpunt van dichtbij als 1 en een schot van afstand telt voor 2 doelpunten.
* Survival: In deze modus verliest degene die scoort een willekeurige speler. Wij deden een wedstrijd tussen Ajax en PSV en wat ons opviel was dat als eerst een verdediger, vervolgens een middenvelder en als derde pas een aanvaller afviel. Uiteindelijk stopte het uitvallen bij spelers bij de stand van 4-4, daarna bleven de rest van de spelers staan. Uiteindelijk eindig je dus met 7 vs 7.
* Headers & Volleys:  Wanneer je voor deze uitdaging kiest, tellen doelpunten alleen wanneer deze zijn gescoord door middel van een volley of een kopbal.
* First to…: Bij deze modus stel je van tevoren in bij welk aantal doelpunten iemand heeft gewonnen. Net zoals we dit vroeger op school of op een pleintje deden.
* No Rules: Je speelt letterlijk zonder regels. Althans, als je doeltrappen, corners en inworpen niet meetelt. Dit houdt dus in; overtredingen worden niet bestraft, je kan buitenspel lopen zonder enig probleem en je kan zo vaak hands maken als je wil. De scheidsrechter zal bij deze vergrijpen niet één keer handelend optreden.  

Gameplay

Naast de verschillende game modes een ander niet geheel onbelangrijk onderdeel van de game, de gameplay.

Het Active touch systeem zorgt ervoor dat de gameplay veel soepeler aanvoelt. Een dieptepass levert nu niet meer standaard balverlies op, maar kan er juist bij een foutieve defensieve timing voor zorgen dat je buitenspeler of spits vrij voor de keeper komt te staan.

Ook zul je hierdoor een groter verschil merken in de kwaliteiten per speler op dit gebied. Een Hakim Ziyech of Dusan Tadic zal een betere balcontrole hebben dan Anco Jansen of Gianluca Nijholt. Daarnaast hebben de grotere spelers zoals Neymar, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi hun eigen karakteristieke manier van bewegen en speler gekregen dankzij de Real Player Motion Technology.

Een ander belangrijk toegevoegd element in de gameplay is de zogeheten timed finishing. Waar in FIFA 17 en FIFA 18 een double tap op de knop voor schieten garant stond voor een laag schot in de hoek, welke altijd onkeerbaar bleek voor de goalie, heeft EA hier iets op gevonden. Wanneer je nu in schietpositie bent en dan te snel geneigd bent om de double tap uit te voeren, krijg je nu een balkje boven je speler te zien. Wanneer je ten derde male op het juiste moment op de schietknop drukt heb je de grootste kans dat je speler in aanvallende positie ook het net weet te laten bollen. Echter; met name in het begin zal dit neerkomen op heel veel oefenen en zal het vaker misgaan dan dat er daadwerkelijk een celebration zal volgen.

De in onze ogen belangrijkste nieuwe toevoeging vind je terug in de duels die de spelers op het veld met elkaar uitvechten. Waar je tot en met FIFA 18 bijna altijd met een staande tackle of sliding moest proberen om een duel te winnen, zijn er nu ook andere mogelijkheden om je tegenstander van de bal te zetten.

Het zogeheten 50/50-duelsysteem zorgt er namelijk voor dat een verdediger als Sergio Ramos eenvoudiger zijn duels zal winnen dan een fysiek minder sterke verdediger. In aanvallend opzicht geldt hetzelfde voor een spits als Zlatan Ibrahimovic of Gonzalo Higuain. Zeer robuuste en fysiek sterke spelers die moeilijk van de bal te krijgen zijn, maar zelf in duel met een fysiek zwakkere verdediger het nu al kunnen laten volstaan door het duel aan te gaan zonder een tackle of sliding in te zetten.

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com