FIFA 23 | FIFAVoetbal

'FIFA Street features mogelijk ook in FIFA 13'

EA Sports gaat onderzoeken of bepaalde features uit FIFA Street 4 (2012) mogelijk ook in FIFA 13 geïntegreerd kunnen worden. Zo zou het bijvoorbeeld voor kunnen komen dat het in FIFA 13 mogelijk is om vanuit stilstaande posities een actie te maken. FIFA Street 4 is gebouwd vanuit de FIFA 12-engine, waardoor aanpassingen makkelijk te integreren zijn.

Gary Paterson, de creatieve directeur van FIFA Street, vertelde al eerder dat het ontwikkelaarsteam van FIFA en FIFA Street al nauw samenwerken en veel ideëen en technologieën onderling delen. “Ik werk veel samen met Aaron McHardy, hoofd gameplay designer van FIFA. We hebben samen al eens eerder gewerkt aan onder andere FIFA 9, 10 en 11. Daarnaast zitten we in hetzelfde gebouw, waardoor we elkaar gemakkelijk op kunnen zoeken.”

“Momenteel zijn Aaron en zijn team aan het onderzoeken of bepaalde features in FIFA Street mogelijk interessant zijn voor FIFA 13” vertelt Paterson. “Natuurlijk zal niet de gehele engine gebruikt worden. Straatvoetbal blijft anders dan veldvoetbal. Echter zijn er wel genoeg andere features die interessant kunnen zijn voor FIFA 13. Beslissingen zijn er echter nog niet gemaakt, het proces is nog steeds in de onderzoeksfase”, aldus Gary Paterson.