FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 17 release brengt grootste verandering sinds jaren

De FIFA 17 release is nog slechts een paar maanden van ons verwijderd. EA heeft gezegd dat FIFA 17 de grootste veranderingen sinds tijden naar de voetbalreeks zal brengen. Veel van de nieuwigheden hebben we tijdens de E3 al kunnen zien, maar zijn nu wat meer uit de doeken gedaan

Eerst en vooral zal met de FIFA 17 release de komst van de DICE frostbite engine naar de EA Sports franchises ingeluid worden. Met de komst van de engine die niet alleen maar op gebaseerd is op de kenmerken van voetbal zijn er veel meer mogelijkheden om de game nog realistischer te maken.

De Frostbite engine zorgt voor een veel realistischer beeld van de spelers aangezien deze nu als individu een eigen massa krijgen waardoor dit ook veel meer effect zal hebben tijdens contact tussen spelers. Daarnaast zorgt de engine voor animaties die een stuk minder repetitie zijn dan in FIFA 16, en is ook de belichting een stuk verbeterd.

De Frostbite engine geeft FIFA 17 veel meer kansen om weer effecten beter over te brengen, iets wat volgens EA vooral goed te zien is bij zwaar weer en mist.

De grootste verandering die de Frostbite engine met zich meebrengt bij de FIFA 17 release is de mogelijkheid voor de nieuwe game modus The Journey. In The Journey speel je als Alex Hunter die net komt kijken in de wereld van het professioneel voetbal.

The Journey is een soort RPG-achtige spelmodus waarbij de keuzes die je maakt invloed hebben op het leven en de carrière van de jonge Hunter.

De manier waarop je reageert op de manager, de pers en je teamgenoten bepalen de vorderingen die je in je carrière maakt. Je kan bijvoorbeeld op je teamgenoten reageren wanneer zij boven jou verkozen worden voor een basisplaats. Je kan hier dan op reageren door bijvoorbeeld te proberen hem te steunen en daarmee de teamprestatie te verbeteren maar je kan ook proberen hem slechter te laten spelen door hem mentaal te ontwrichten.

Frostbite zorgt ook voor de mogelijkheid om beelden te creëren buiten het voetbalveld om. Denk bijvoorbeeld aan meetings in het kantoor van de manager, gesprekken in de kleedkamer, interviews met de pers en het persoonlijke leven van Hunter zelf.

Naast de verbeteringen die de Frostbite engine met zich mee zal brengen zullen er ook veel aanpassingen zijn op het veld zelf, voornamelijk met betrekking tot gameplay. Zo worden er nieuwe aanval mogelijkheden toegevoegd, waardoor het mogelijk wordt om harde ballen over de grond richting het doel te schieten. Dit kan zowel gedaan worden tijdens een aanval of vanuit een vrije trap of corner. Ook kan een kopbal nu gericht naar beneden geknikt worden.

Daarnaast zal een speler nu de mogelijkheid krijgen om bij een hoge bal er voor te kiezen om de verdediger uit balans te brengen zodat de bal kan worden aangenomen met de voet of de borst in plaats van elke keer te moeten kiezen voor een kopbal.

Een laatste echte verbetering bij de FIFA 17 release is de verbeterde AI. Volgens EA brengt de FIFA 17 release een veel betere AI bij zowel teamgenoten als tegenstanders. Bij je teamgenoten zorgt dit er onder andere voor dat zij veel beter de ruimte in zullen lopen of een actie maken puur om ruimte te creëren.

FIFA 17 verschijnt op 29 september voor PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One en PC.