FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 17: EK verrassing IJsland ontbreekt in FIFA 17

Iedereen kan het zich nog wel herinneren: een Europees Kampioenschap zonder Nederland, maar met veel opmerkelijke momenten, zoals het lied ‘Will Griggs on Fire’ en de ‘IJslandse Haka’. Genoeg reden voor FIFA-ontwikkelaar EA om de Haka zijn intrede te laten doen in FIFA 17. Wil je deze echter met IJsland uitvoeren, dan kan dit een teleurstelling opleveren. 

Reden voor de afwezigheid van de Vikingen is een conflict tussen de IJslandse voetbalbond KSI en ontwikkelaar EA Sports. Het geboden bedrag van EA Sports voor de rechten van de IJslandse spelers is te laag bevonden. Het ging om een bod van ruim 13 duizend euro. De KSI deed een tegenvoorstel dat door EA Sports niet werd geaccepteerd, meldt de BBC.

Op het Europees Kampioenschap kregen de Vikingen al snel de gunfactor van de voetbalfans doordat het land, met amper 300.000 inwoners, wist door te dringen tot de kwartfinales. De wedstrijden werden afgesloten met een klap en oerkreet met de meegereisde fans. Dit groeide uit tot de ‘IJslandse Haka’.