FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 15 trailer: Doelmannen verder ontwikkeld

Vrijdagmiddag heeft EA Sports een nieuwe trailer over FIFA 15 vrijgegeven. In deze video is te zien dat de keepers in FIFA 15 een metamorfose hebben ondergaan. Zo zijn er meer dan vijftig nieuwe animaties toevoegd, is de ‘Al’ verbeterd en zien de doelmannen er realistischer uit. 

Daarnaast reageren de doelverdedigers sneller en zullen ze meer beslissingen nemen die keepers in het echt ook zouden nemen. Ze lezen het spel mee en kunnen daardoor beter ereageren op de diverse situaties in de game. Keepers kunnen op het laatste moment hun beweging aanpassen als ze op het verkeerde been worden gezet, en bij een ultieme poging om de bal te stoppen hun been uitsteken. 

Waar doelmannen in FIFA 14 de meeste ballen proberen te vangen, zijn er nu veel meer mogelijkheden wanneer de goalie tracht een redding te verrichten. In de nieuwe FIFA-game oogt de reactie van de keepers op doelpogingen dus veel realistischer dan bij zijn voorganger.

Deze aanpassingen zorgen er echter ook voor dat je op meerdere manieren kan soren. Een hard en snel schot heeft het gevolg dat de doelman weinig of geen tijd meer heeft om op de bal te reageren. Daarnaast kan je ook een doelpunt maken door de bal tussen de benen van de keeper te schieten.