FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 15 gepresenteerd op Gamescom

Met nog iets meer dan een maand wachten op de release van FIFA 15, komt EA vandaag met haar persconferentie. Elk jaar wordt op deze beurs groot nieuws verwacht. Zo ook nu, nieuws over game modes maar ook over de inhoud van de FIFA serie komen aan bod. Ben jij benieuwd wat er nieuw is?

Next-gen keepers

Met next-gen keepers zijn de keepers totaal veranderd. Een totaal nieuwe engine voor de keeper moet er voor zorgen dat keepers nog realistischer zullen bewegen en reageren.  Ze zullen ook nog veel beter beslissingen kunnen maken.  Aanvallers kunnen keepers het bos in sturen, maar de doelmannen kunnen ook spectaculaire reddingen maken.  Zij zullen nog meer de armen, benen en de rest van het lichaam gebruiken om jou van een doelpunt te weerhouden.

 

 

FUT 15

Ook binnen FIFA Ultimate Team zullen verbeteringen zijn doorgevoerd. Met meer dan 12 miljoen gamers is Ultimate Team verreweg de meest populaire gamemodus binnen de FIFA franchise.

Concept elftallen maakt zijn intrede.  Maak een concept van jouw favoriet elftal  wat jij graag zal zien. Dit elftal laat je uit de hele catalogus waar je die speler kunt komen. Ook kun je zo je chemistry testen met meerdere combinaties.

Wat ook nieuw zal zijn is vriendschappelijke seizoenen. Speel 1 vs. 1 tegen jouw vrienden. Met deze modus kun je je vrienden uitdagen en bijhouden wie er het vaakst gewonnen heeft.

In FUT 15 kun je  ook spelers gaan huren voor een bepaald aantal wedstrijden.  Zo kun je toch langer gebruik maken van je speler als hij dreigt je te verlaten in een groot belangrijk toernooi, zo kan hij dan toch bijdragen aan die belangrijke titel.

Match Day Live

Volg je favoriete team in FIFA, het laatste nieuws, de laatste statistieken en de laatste uitslagen zal Match Day Live voor je bijhouden.  Met een nieuwe hub komt al het laatste nieuws direct in FIFA 15. Goal.com zal dit gaan verzorgen.

 

Career mode

Binnen carrière modus zijn ook veranderingen doorgevoerd. Je speler zal bijvoorbeeld nog beter gaan groeien. Spelers met een hoger potentieel zullen nog sneller een hogere beoordelingen krijgen dan  spelers die een lage potentie hebben.

Bij Global Transfer Network zullen scouts nog beter inspelen op de zwaktepunten van je team. Zo herkennen ze als een plek dun bezet is of juist te zwak is op een bepaalde positie. Zo zal je dan toch samen met je scouts een goed elftal kunnen neerzetten.

Het zoeken van spelers is ook verbeterd. Je zal nu veel sneller en beter een speler kunnen zoeken die geschikt is voor jouw team.

Zoals al eerder deze week bekend werd is het Team Management een stuk verbeterd.  Sla tot maar liefst 6  elftallen op die je bij een bepaalde wedstrijd wilt opstellen. Voorbeelden zijn de standaard opstelling maar ook het team wat je met de beker in het veld

wilt sturen.  Verder is het uiterlijk in het gehele team management veranderd.

Game modes

Sinds vorig jaar FIFA 14 op de next-gen verscheen, was het niet mogelijk om een eigen toernooi te maken. EA heeft dit nu weer teruggehaald naar de next-gen van FIFA 15.

Een overzicht van alle modes  in FIFA 15:

  • FIFA Ultimate Team
  • Match Day (Aftrap)
  • Toernooi modus
  • Online Seizoenen met ook de gast modus.
  • Online vriendschappelijk
  • Co-Op seizoenen
  • 26 nieuwe Skill Games.
  • Oefenarena met de mogelijkheid van 1 vs. 1 tegen de Next-Gen doelman.
  • Match Day Live
  • EA Sports Football Club