FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 14: Overzicht alle covers tot nu toe

De laatste weken zijn er veel covers uitgebracht door EA, waarop Lionel Messi samen met een andere wereldster (of wereldsterren) in het hedendaagse voetbal staat afgebeeld. Niet alles is even consistent naar buiten gebracht, waardoor FIFAVoetbal.net  een overzicht geven van alle covers die tot nu toe bekend zijn gemaakt.

De eerste cover is de Noord-Amerikaanse cover. Hierop is als gebruikelijk Messi te vinden, maar op dit gamehoesje is hij te aanschouwen met de Mexicaanse Manchester United-spits Javier Hernández, kortweg Chicharito.

Op de cover van het Verenigd Koninkrijk is het de Tottenham Hotspur-superster uit Wales die samen met Messi op het hoesje staat. Gareth Bale vergezelt de kleine Argentijn op de zogenoemde UK Cover.

Op de volgende cover, die van Zuid-Amerika, is Artudo Vidal te vinden. De Chileen, die uitkomt voor het Italiaanse Juventus, wordt hiermee door EA beloond na een enorm sterk seizoen, waarin de middenvelder kampioen van Italië werd.

Van Zuid-Amerika gaan we naar Italië, waar opnieuw Messi op de cover te vinden is. Hier is de Barcelona-aanvaller te vinden met een van de grootste opkomende talenten in de voetballerij: Stephan El Sharaawy, de aanvaller van AC Milan.

Van het ene talent gaan we door naar het andere talent, want op de cover van Oostenrijk is David Alaba te vinden. De linksback van Bayern München is een logische keuze, aangezien hij wereldwijd de bekendste voetballer uit het Duitstalige land is.

Dan gaan we verder naar het volgende land waar de Duitse taal gesproken wordt, namelijk Zwitserland. Opnieuw is hier een Bayern-speler te vinden: Xherdan Shaqiri. Opvallend is dat Zwitserland en Oostenrijk een eigen cover hebben, maar het grotere Duitsland (nog) niet.

Václav Kadlec is de gelukkige, wanneer we kijken naar de voetballer die op de Tsjechische CD-doos staat. De speler, die zijn brood verdient bij Sparta Praag, is opvallend genoeg in FIFA 13 niet bespeelbaar bij zijn club. Misschien in FIFA 14 wel?

Dan nu een ander Oost-Europees land: Hongarije. Hierop is een speler te vinden die in het verleden vele fans won in de Eredivisie, Bálazs Dzsudzsák, die momenteel speelt voor Dinamo Moskou in Rusland.

Zoals eerder vermeld op de site, staat Tim Cahill op de cover van Australië. De New York Red Bulls-speler, die bij voorkeur op het middenveld speelt, staat daarmee voor alweer het vijfde jaar op rij op het hoesje van het voetbalspel.

De enige cover waarop drie voetballers zijn afgebeeld, is die van Japan. Messi is daarop te zien met Maya Yoshida (Southampton) en Makato Hasebe (Wolfsburg), die beiden ook uitkomen voor het Japanse nationale elftal.

De laatst-aangekondigde cover is die van Polen, waarop Robert Lewandowski te vinden is in het shirt van de Poolse nationale ploeg. Door het afgelopen seizoen er lustig op los te scoren, verdient de Borussia Dortmund-spits zijn plek op de cover met zekerheid.