FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 14: FUT Packs, Covernieuws en mogelijk geen Nederlandse licentie

Op zaterdag 7 september is er veel te beleven, wat FIFA-nieuws betreft. Zo zijn de eerste video’s van het openenen van packs in Ulitmate Team gereleased, maakte EA bekend te werken aan een nieuwe UK-cover met daarop waarschijnlijk Gareth Bale in het shirt van Wales en kwam het bericht naar buiten dat Nederland mogelijk niet in FIFA 14 komt met licentie.

Een aantal bekende mensen op Youtube kreeg de mogelijkheid packs te openen op FIFA 14. Van deze mogelijkheid werd veelvuldig gebruik gemaakt. Hier een voorbeeld van hoe het openmaken van paketten in de footygame eruit gaat zien.

De transfer van Gareth Bale naar Real Madrid zorgde voor wat oproer onder de FIFA 14-fans. “In wat voor shirt zal Bale nu op de UK-cover gaan staan?”, vroegen velen zich af. Hierover kwam nieuws naar buiten, aangezien het gerucht gaat dat EA bezig is met een nieuwe CD-hoes van het Verenigd Koninkrijk. Hierop zou de Britse aanvaller in het shirt van Wales, een land wat vermoedelijk gelicenseerd in het Canadese voetbalspel bespeelbaar zal wezen, te zien zijn.

Tot slot bestaat de mogelijkheid dat het Nederlands elftal zonder licentie in FIFA 14 zal komen. Momenteel handelt EA nog met de Hollandse bond, maar wanneer er geen overeenstemming bereikt wordt, zal Oranje zonder de officiële logo’s en tenues in de game zitten. Dit geldt overigens ook voor het nationale team van het Zuid-Amerikaanse land Paraguay.