FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 13: Vragen & antwoorden over 'Speltype Coach'

Het ‘Speltype Coach’ zal in FIFA 13 enkele drastische wijzigingen en verbeteringen ondergaan. Hoewel we maandag het merendeel al besproken hebben, is er op Twitter in navolging hierop nog een vraag & antwoord-uurtje gehouden met Santiago Jaramillo, de FIFA 13 Career mode producer. Tijdens deze Q&A-uurtje wordt er dieper ingedoken op het speltype coach.


Vraag: Dus nu kun je als bondscoach werken, in plaats van een clubmanager of naast het trainen van een club?

Antwoord: “Je kunt een aanbod als bondscoach accepteren NAAST het managen van een club”


Vraag: “Zullen de WK’s, EK’s etc ook beschikbaar zijn in de career mode?”

Antwoord: “Er zullen een hoop internationale toernooien beschikbaar zijn. WK’s, EK’s, Conf. Cup, kwalificatierondes etc.”


Vraag: “Zal Canada dit jaar beschikbaar zijn als nationale ploeg?”

Antwoord: “Nee, Canada zal niet beschikbaar zijn dit jaar. Misschien volgend jaar.”


Vraag: “Kun je in de carrière modus ook spelers kwijtraken, zoals bij de Africa Cup bijvoorbeeld met Gervinho het geval zou kunnen zijn?”

Antwoord: “We hebben nog niet alle toernooien inzitten (die dus dwars door de Europese competities lopen, red.), enkel nog de Europese en Zuid-Amerikaanse toernooien.”


Vraag: “Kun je ook aanbieden krijgen voor andere nationale teams, als je al een nationale team coacht?”

Antwoord: “Je kunt aanbieden ook ‘negeren’ als je dat wilt. Echter als je al een nationale team coacht, moet je eerst ontslag nemen voordat je nieuwe aanbiedingen kunt krijgen.”


Vraag: “Kan ik ook zelf de spelers kiezen die ik op wil roepen voor een interland?”

Antwoord: “Ja, je kunt voor toernooien en wedstrijden alle spelers uit een land oproepen, die je wilt.”


Vraag: “Indien je een kleine club traint, krijg je dan ook nog aanbiedingen voor het coachen van een nationale team?”

Antwoord: “Ja, echter zul je geen aanbiedingen krijgen van de beste nationale selecties. Voor het trainen van Brazilië of Spanje bijvoorbeeld, zul je toch wel bij een topclub moeten zitten.”


Vraag: “Ligt het voor de hand dat je sneller een aanbieding krijgt voor de (land) competitie waarin je werkt of nationaliteit die je draagt?”

Antwoord: “Indien je het goed doet in de hoogste divisie van een land, zal de bond van dat land eerder in je geïnteresseerd zijn. Hetzelfde geldt voor je nationaliteit (indien je dus bij een Eredivisieclub zit of de Nederlandse nationaliteit kiest, krijg je sneller een aanbieding van de KNVB, red.).”


Vraag: “Kun je ook alleen een nationale elftal managen, zonder club dus?”

Antwoord: “Nee, je moet een club managen voordat je een nationale elftal kunt managen.”


Vraag: “Indien ik als een speler speel (dus niet als club, red.), kan ik dan een transferverzoek indienen of in de winter vertrekken bij een club?

Antwoord: “Ja, je kunt altijd een transferverzoek indienen.”


Vraag: “Al deze toevoegingen zijn allemaal leuk en aardig, maar hebben geen zin als Birmingham City bijvoorbeeld over wordt genomen en in FIFA weer Kaka, Ronaldo enz koopt.”

Antwoord: “We hebben het transfersysteem opnieuw herschreven en nieuwe verbeteringen toegepast”.


Vraag: “Is de jeugdafdeling nog steeds beschikbaar in FIFA 13?”

Antwoord: “Ja, deze is nog steeds aanwezig. We hebben een hoop verbeteringen aan de jeugdafdeling weer toegepast, evenals het spelersgroeisysteem. Afhankelijk van de potentie, speeltijd etc zullen je spelers gaan groeien in de game.” 


Vraag: “Is het mogelijk om elk seizoen nieuwe kits te selecteren?”

Antwoord: “Nee, het is niet mogelijk om nieuwe kits te selecteren, door contracten etc. ECHTER, is het voor een aantal teams wel mogelijk om historische / retro kits te unlocken EN te selecteren in de career mode.”


Vraag: “Zullen er meer faces in FIFA 13 zijn?”

Antwoord: “Ja, er zullen nog meer face scans uitgevoerd worden. Details kan ik nog niet geven, maar deze zullen geweldig worden!”


Vraag: “Kun je zelf tegenstanders voor vriendschappelijke wedstrijden voorafgaand aan het seizoen kiezen?”

Antwoord: “Ik wilde deze optie ook heel graag doorvoeren, echter door tijd en andere prioriteiten is dit in FIFA 13 nog niet mogelijk helaas.”


Vraag: “Zijn de celebraties beter als je een cup wint enz?

Antwoord: “We hebben weer nieuwe celebraties, stadion entrees etc. in FIFA 13!”.