FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12 zal niet over LAN-functie beschikken

FIFA 12 zal geen LAN-functie meer bevatten, in tegenstelling tot voorgaande jaren. De achterliggende reden van EA is het tegengaan van piraterij. Games worden massaal gedownload en door middel van de LAN-functie was het bij bijvoorbeeld FIFA 11 mogelijk om met een illegale versie van het spel alsnog online te spelen. Om de verkoopcijfers te vergroten en piraterij tegen te gaan hebben de producers van FIFA 12 dus besloten om LAN uit het spel te schrappen.

De persoon die deze informatie naar buiten bracht, was Producer Ian Jarvis. In een interview met eFIFA.pl vertelde hij het volgende: ”So this year we won’t have LAN in the game”. Door deze ingreep is het in de toekomst dus niet meer mogelijk om met een illegaal FIFA-spel online tegen andere gamers te spelen.

Het tegenstrijden van quitters en cheaters staat ook hoog op de agende van de Producers van FIFA 12. De valsspelende gamers werken veel mensen al jaren op de zenuwen, maar een veelgehoord argument van EA was dat er geen goed onderscheid kon worden gemaakt tussen cheaters en mensen waarbij de internet-connectie werkelijk uitviel. Door middel van timers zou het tegengaan van cheaters bij FIFA 12 beter werken, waarover later meer.