FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12 Tweak: Lag en schokken verhelpen (ATI)

Dat FIFA 12 op de computer niet bij iedereen even soepel loopt, is algemeend bekend. Voor de mensen met een ATI Videokaart is er mogelijk een oplossing: een stappenplan waarin uitgelegd wordt hoe dit mogelijk verholpen kan worden. Het is aangeraden dit stappenplan enkel op te volgen als je écht last hebt van happeringen binnen FIFA 12. Heb je dit niet, dan raden we je aan de instellingen te laten staan zoals ze zijn!

Stappenplan:

  1. Download en installeer de laatste versie van Riva Tuner: http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163
  2. Start D3DOverrider (mocht je het niet vinden; type dan de naam in het startmenu)
  3. Zet in het programma ‘Force VSync’ en ‘Force Tripple Buffering’ beiden op ON (aan)

    Direct3D Overrider  

  4. Ga naar Mijn Documenten > FIFA 12 > fifasetup.ini …. Open dit bestand met kladblok en voeg dit aan het document toe: ‘SCREEN_SLEEP=0′ (zonder aanhalingstekens). Sla het bestand op.
  5. Ga naar de map waarin fifaconfig.exe in staat (normaal C: > Program Files > EA Sports > FIFA 12 > Fifasetup). Na het openen van het bestand klik je op ‘Spelinstellingen’. Vervolgens zorg je ervoor dat ‘Wachten op Vsync’ uit staat (dus dat er geen kruisje in staat).
  6. Ga als laatste naar de ATI Catalyst Control center (rechtermuisknop op het bureaublad en dan ‘Catalyst Control Center’). Zoek hier naar de opties van Vsync & Tripple Buffering en zet deze beiden uit.
  7. Het is nu mogelijk dat je FIFA 12 wat minder schokkerig is geworden.