FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12: PlayStation Magazine laat details los

In het Franse PlayStation Magazine zijn een aantal details verschenen over de nieuwe FIFA. Zo zouden features uit FIFA 11 zoals Personality Plus beter uitgewerkt zijn en worden er ook een aantal nieuwe zaken toegevoegd aan FIFA 12: zo zorgt de Impact Engine bijvoorbeeld voor een realistischere weergave van een duel om de bal. Lichaamsdelen als knieën en heupen kunnen elkaar nu aanraken, waardoor het contact tussen de spelers niet beperkt blijft tot wat geworstel met de armen (zoals in FIFA 11). 

Ook is het systeem van passen onder de loep genomen door EA. Zo is het moeilijker om te passen naar spelers die buiten het scherm staan en eenvoudiger om te passen naar spelers die dichtbij zijn. Dit verschijnsel wordt AI Vision Game genoemd. 

PlayStation Magazine

Het krijgen van blessures is ook een tikkeltje anders geworden, meldt de Franse uitgave van het PlayStation Magazine. Zo kan een speler ook geblesseerd raken zonder contact met een medespeler. Denk bijvoorbeeld aan een hamstringblessure of kramp. 

Het menu zou ook aan verandering onderhevig zijn. Naar verluidt is de weergave in FIFA 12 een stuk praktischer ten opzichte van FIFA 11. De presentatie van de wedstrijden zou ook anders zijn geworden; de sfeer in de filmpjes die zich voor de wedstrijd afspelen zouden vooral geïnspireerd zijn door de Engelse voetbalsupporters. 

Verder zullen er weer een drietal stadions worden toegevoegd aan FIFA. Om welke stadions het gaat is niet bekend. Wel is bekend dat de reservebank in de stadions duidelijk zichtbaar worden in FIFA 12. Tot slot is er ook een nieuwe camera toegevoegd aan het spel, die dichter op het veld zou staan.  

Een opsomming van de nieuwe features volgens PlayStation Magazine:

  • Nieuw camera-type, die een stuk dichter op het veld zal staan.
  • Nieuwe lay-out van het menu. Dit menu zou een stuk praktischer zijn in vergelijking met FIFA 11.
  • Personality Plus beter uitgewerkt. De specifieke kwaliteiten van een speler zullen hierdoor beter tot uiting komen.
  • AI Vision Game: lange passes zijn minder eenvoudig om uit te voeren vergeleken met FIFA 11.
  • Impact Engine: de duels tussen spelers zullen beter worden weergegeven. 
  • Nieuwe presentatie van de wedstrijden. Naar verluidt zullen de intro-filmpjes voor een wedstrijd gebaseerd zijn op Engelse taferelen. 
  • Nieuwe vormen van blessures, waarbij contact met een tegenstander niet nodig is. Zo kan een speler zijn hamstring scheuren bij een sprint als hij vermoeid is.
  • Realistischere weergave van blessures. De spelers zullen ook daadwerkelijk de grond aanraken als ze vallen en niet een beetje boven de grasmat blijven zweven.

Bron: Franse Playstation Magazine