FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12: Nieuwe Features Online Modus

De online modus van FIFA 12 is een revolutie in vergelijking met de vorige versie. De lay-out is aangepakt en de manier van online spelen is volledig veranderd. Twee nieuwe features zijn: Head to Head Seasons en Online Friendlies. De eerste vernieuwing is het invoeren van tien divisies. Uit elke divisie kun je promoveren of, wat je wilt voorkomen, degraderen. De tweede feature gaat over het spelen met vrienden. Klik op ‘meer’ voor verdere uitleg en screens!

Head to Head Seasons

Head to Head Seasons focust zich op jou, jouw seizoen en jouw divisie. Er zijn tien divisies waar je in kunt spelen. Iedereen begint uiteraard in de laagste divisie: nummer tien. Je hebt tien wedstrijden per seizoen waarin je probeert promotie af te dwingen naar een hogere divisie of degradatie probeert  af te wenden. De puntentelling is simpel: je krijgt drie punten voor een gewonnen duel, één punt voor een gelijkspel en geen punten voor een verloren wedstrijd. Elke keer als je geen punten behaalt, wordt het moeilijker om binnen één seizoen te promoveren.

Promotie

Voortgang

EA Sports heeft ook geprobeerd om de weg naar divisie één zo realistisch mogelijk te maken. In divisie tien heb je bijvoorbeeld maar twaalf punten nodig om te promoveren naar divisie negen. Dit betekent dus dat je vier van tien wedstrijden moet winnen. Naarmate je hoger komt en betere tegenstanders treft, wordt het steeds moeilijker om te promoveren. Voor de beste spelers die divisie één bereiken, is het doel om de League Title te winnen en de beker in handen te krijgen. Je voortgang en recente optredens wordt soms ook besproken door de commentators.

World Table

Om te zien hoe jouw divisie zich verhoudt tot de rest van de wereld is er een World Table waarop je kunt zien hoeveel mensen op dat moment een bepaalde divisie bezetten. Hier kun je goed zien hoe jouw vaardigheden met FIFA zich verhouden tot de rest van de FIFA Community.

Flow

In FIFA 11 was het de gewoonte om eerst een tegenstander te zoeken en vervolgens een team te kiezen. Daarna kon je de opstelling en taktieken aanpassen. Dit resulteerde meestal in een duel tussen vijf-sterren clubs als Barcelona, Real Madrid of Chelsea. In FIFA 12 kies je eerst een club en pas je de opstelling en taktieken aan om vervolgens een opponent te vinden. Als je er voor kiest om te zoeken, wordt er rekening gehouden met jouw divisie, vaardigheden, locatie, controllerinstellingen, DNF % (hoe vaak je de wedstrijd afgebroken hebt, voordat die afgelopen was) en het aantal sterren van je gekozen club. Zo krijg je de ideale opponent toegewezen en kun je gelijk gaan spelen.

Cup

Net als in een echte voetbalcompetitie, zijn er ook bekertoernooien waaraan je kunt deelnemen in de feature Head to Head Seasons. Er zijn vier verschillende bekers die je kunt winnen: EA Shield voor de onderste twee divisies, EA Cup voor divisie acht tot en met zes, Continental Cup voor divisie vijf tot en met drie en de Premier Cup voor de bovenste twee. De inschrijving opent om de paar weken voor een paar dagen. Een bekertoernooi bestaat uit vier wedstrijden.

Hub

Online Friendlies is de tweede nieuwe feature in de online modus. In de Hub staat je vriendenlijst aan de linkerkant. Het concept is heel eenvoudig: selecteer een vriend, kies je spelopties en speel. Elke wedstrijd tegen een vriend wordt een seizoen. Vergelijkbaar met de eerste feature heb je in totaal tien duels, één seizoen, om uit te maken wie de beste van jullie twee is. Als het puntenaantal na tien matches gelijk is, beslist het doelsaldo wie er gewonnen heeft.

Resultaten

Voor vragen over de twee vernieuwingen, kun je terecht in het FIFA 12: Vragentopic.