FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12: Interview met Vitesse-keeper Eloy Room

Voor het laatste te vergeven ticket van de Europa League treedt Vitesse morgen in eigen huis aan tegen RKC Waalwijk. Eloy Room, keeper van Vitesse, had ondanks de voorbereidingen op de playoffs-wedstrijd nog tijd om met FIFAVoetbal te praten over één van zijn hobby’s buiten het voetballen: FIFA 12. 

FIFA 12 Room

1. Beste Eloy, welkom! We hebben vernomen dat je mee hebt gedaan aan een FIFA 12 toernooi. Speel je vaak FIFA 12 ?

“Ja, ik speel redelijk vaak FIFA 12 op de PlayStation 3 en dan met name online. Ik heb ook nog een Xbox360 staan, maar daar speel ik haast geen games op.”

2. Speel je dan alleen online of maak je ook gebruik van de andere speltypen?

“Het meeste speel ik online via de PlayStation Network, maar ik start ook nog regelmatig een carrière met het Speltype Coach.”

3. Als we FIFA 12 online spelen op de PlayStation.. in welke divisie moeten we dan voor je op gaan passen? 

“Ik zit momenteel in divisie 2, maar ik streef er natuurlijk naar om in divisie 1 te komen!”

4. Was FIFA 12 je eerste footie-game? 

“Ik ben ooit begonnen met Pro Evolution Soccer, maar ik ben toen vrij snel overgestapt naar FIFA. Met name vanaf FIFA 10 is de game sterk verbeterd en eigenlijk alleen nog maar beter geworden.“

5. Met welke teams speel je vooral in FIFA 12? 

“Als ik met een Nederlands team speel dan kies ik uiteraard Vitesse. Dan zorg ik er natuurlijk wel eerst voor dat ik in het doel sta haha! 😉 Het is altijd leuk om met jezelf en medespelers te spelen. Verder speel ik vooral met FC Barcelona, Real Madrid of Manchester City. Dat zijn naar mijn mening toch wel de fijnste teams in FIFA.“

6. In FIFA 12 komen soms nog steeds opmerkelijke transfers voor. Ben je in de game weleens een vreemde transfer van jezelf tegen gekomen? 

“Nee, dat ben ik in FIFA eigenlijk nog niet tegen gekomen.”

FIFA 12 Room

7. En zelf.. heb je jezelf weleens verkocht aan een andere club? 

“Ik heb het wel eens gedaan in de carrière mode. Ik had in een carrière met AC Milan mezelf toen gekocht van Vitesse. Ik vond het wel grappig om mezelf een keer bij een topclub te zien spelen.”

8. Als keeper zijnde let je over het algemeen toch meer op de doelman dan een gewone gamer. Welke keeper springt er volgens jou uit in FIFA 12? 

“Ik vind Manuel Neuer van Bayern München toch wel een hele goede keeper. Hij pakt veel ballen en is erg moeilijk te passeren in 1 tegen 1-situaties.”

9. Zijn er ook features die je nog mist binnen FIFA 12? Wat zou er in jouw optiek nog verbeterd moeten worden in FIFA 13? 

“Dat is een hele goede vraag haha! Ik zou het eerlijk gezegd niet zo kunnen opnoemen, het spel wordt elk jaar steeds realistischer. Het zijn vooral de kleine dingen die nog aangepast moeten worden, maar in feite is de game in grote lijnen al perfect.”

10. Tot slot, speel je naast FIFA 12 ook nog FIFA Street?

“Nee, ik heb de demo een keer gespeeld, maar ik heb het spel verder nog niet aangeschaft. De vorige series van FIFA Street heb ik ook nooit gespeeld, dus het is nog maar de vraag of ik de game wel of niet ga kopen. Ik denk het niet!”

Bedankt voor je tijd en namens FIFAVoetbal veel succes morgen!