FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12: Impact Engine zal gameplay veranderen

De nieuwsstroom rond FIFA 12 komt weer op gang. Zo zou een feature in het nieuwe spel van EA zorgen voor een grote verandering in de gameplay. De zogenaamde Impact Engine wordt gezien als de grootste verandering in de game sinds de omschakeling naar het HD-tijdperk. Door deze Impact Engine zal een speler tackles kunnen ontwijken en opvangen; Messi kan bijvoorbeeld vaak verder spelen na een charge van een tegenstander.

Aaron McHardy, Hoofd Gameplay Designer van EA Canada, geeft tekst en uitleg. “Het lost veel problemen voor ons op dit jaar. Het geeft betere nauwkeurigheid, beter momentum, meer realistische situaties, en zo verdwijnen er gewoon veel rare situaties waar we nooit dieper op in zijn gegaan.”

 

“Als je denkt aan de weerstand van de speler en de mogelijkheid om klappen te incasseren, heb je het over iets dat nog niet in de FIFA franchise zat. Het was een grijs gebied dat we nu kleur geven. In plaats van dribbelen of vallen hebben we nu iets waar we wat meer mee kunnen doen naarmate het project vordert”, geeft McHardy aan. 

Een voorbeeld: Lionel Messi krijgt iedere wedstrijd veel tackles te verduren, maar toch weet hij vaak de bal aan de voet te houden en dus zijn actie te vervolgen. In FIFA 11 zou je hier geen realistische weergave van krijgen, maar in FIFA 12 zie je beter hoe Messi de sliding van de tegenstander verwerkt, zich weer opricht en verder gaat met spelen.

Bron: XGN