FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12: Engelse commentatoren bekend gemaakt!

De Engelse commentatoren voor FIFA 12 zijn vandaag bekend gemaakt. Voor het eerst in de FIFA-serie is het mogelijk om uit twee soorten Engels commentaar te kiezen. Zo vormen Martin Tyler en Alan Smith een duo en kun je ook de commentatoren Clive Tyldesley en Andy Townsend instellen. Andy Gray, voormalig verslaggever in FIFA, werd eerder dit jaar ontslagen wegens seksistische opmerkingen en zal daarom ook niet meer te horen zijn in FIFA 12.

Alan Smith is niet de voormalig aanvaller van Manchester United en Newcastle United, maar een naamgenoot van hem die speelde voor Leicester en Arsenal. Voor de duidelijkheid, het gaat dus om deze Alan Smith. Hij en Martin Tyler stellen zich voor in een kort audiofragment dat hier te beluisteren is.

Clive Tyldesley is de hoofd-commentator van het tweede duo. De Engelsman heeft in zijn carrière al elf Champions League-finales becommentarieerd. Een eervolle voetballoopbaan kende hij echter niet. Andy Townsend is echter wel bekend van zijn carrière als speler: hij kwam tussen 1990 en 1997 uit voor Chelsea en Aston Villa.