FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 12: Drie video's over de Carrière Modus

EA Sports heeft FIFA dit jaar op een hoop vlakken verbeterd, waaronder de Carrière Modus. Om te laten zien hoe deze vernieuwde spelmodus in zijn werk zal gaan, heeft EA een drietal video’s uitgebracht met uitleg. Zo wordt uitgelegd hoe de transfers in hun werk gaan, hoe vorm en moraal hun weerslag op het spel hebben en de voordelen van een jeugd-academie. Bekijk deze video’s om nu al te weten hoe je in FIFA 12 moet managen!

De grootste vernieuwing op het gebied van transfers is de zogenaamde transfer deadline day. Op die dag zullen nog een hoop transfers plaatsvinden, net zoals in het echt. Het spel stopt om het uur, waarna je meteen kunt zien welke spelers van club hebben gewisseld. Vlak voor de deadline heb je dus nog uitgebreid de kans om aankopen te doen of juist spelers te verkopen.

De vorm en moraal van je spelers spelen in FIFA 12 ook een belangrijke rol. Als een speler niet vaak speelt terwijl hij vindt daar wel recht op te hebben, zal zijn moraal omlaag gaan. Door verschillende factoren kan het moraal omlaag gaan, waardoor de speler misschien een transferverzoek in kan dienen. Als een speler juist een goede moraal heeft en goed in vorm is, zal hij beter spelen dan gewoonlijk. Het is dus zaak om je spelers tevreden te houden!

De jeugd-academie is ook van belang in de nieuwe voetbalgame. Je kunt spelers op jongere leeftijd scouten en die spelers zullen ook veel sneller groeien dan in FIFA 11. Ook belangrijk: als je een speler verhuurt zal hij wel stijgen in rating, in tegenstelling tot de voorganger van FIFA 12. Het scouten is ook uitgebreid: je kunt drie scouts inhuren en ze vervolgens op pad sturen naar een bepaald land voor een bepaalde tijd. Hoe vaker je een speler scout, hoe meer informatie je over hem zult krijgen