FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 11: Uitgelekte details!

Op dinsdag 8 juni worden de eerste details van FIFA 11, door Zoo Magazine, bekend gemaakt. Zo zou FIFA 11 stukken beter zijn qua graphics, passing, loopactie’s, persoonlijkheid van de spelers en wordt er een optie toegevoegd om je zelfgemaakte aanmoedigingen door de supporters in het stadion te laten zingen. Ook zijn de type lichamen uitgebreid; in FIFA 10 waren er maar drie soorten lichamen, terwijl in FIFA 11 maarliefst tien soorten zitten.

De meest in het oog springende verandering is de manier van passen. Zo zijn er een aantal nieuwe soorten passes toegevoegd aan het spel en zal niet iedere verdediger een ideale lange bal kunnen geven. Daarnaast kun je nu lange ballen met tegen-effect, schoten met een grotere curve en hogere lob’s kunnen geven. 

Ook is de manier waarop de spelers in FIFA te werk gaan veel persoonlijker geworden. Zo zal Daniel Alves veel meer opkomen, maar ook langzamer terug zijn op de back-positie. Didier Drogba zal bovendien veel meer zijn kracht gebruiken, in tegenstelling tot Carlos Tevéz, die juist gebruikt maakt van zijn snelheid en wendbaarheid.

De graphics zijn, zoals ieder jaar, ook onder de schop genomen. Het is nog niet te zien in de vorm van screenshots of trailers, maar EA beweert dat de grafische vormgeving dit jaar weer een stuk beter zal zijn.