FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 11: "Officieel aangekondige FIFA 11 wordt levensechter dan ooit."

Electronic Arts Inc.heeft vandaag bekendgemaakt dat de game-ervaring in de bestverkochte EA SPORTS™-franchise nog authentieker wordt. FIFA 11 wordt deze herfst uitgebracht voor het PlayStation®3 computer entertainment systeem en het Xbox 360® videogame and entertainment systeem. In FIFA 11 zullen de voetballers zich nog levensechter gedragen op elke positie op het veld, of ze nu in balbezit zijn of niet. De nieuwe functie Personality+ zorgt voor individuele vaardigheden, waardoor elke speler uniek wordt en nog beter is te onderscheiden van de andere spelers op het veld.

EA Nederland: “De nieuwe functie Personality+ zorgt voor unieke spelers.”

Officieel en Orgineel EA Persbericht

“Personality+ is een enorme technologische doorbraak; we kunnen nu individuele vaardigheden van voetballers levensecht in de game zetten, en zo echte, individuele persoonlijkheden creëren in FIFA 11”, zegt uitvoerend producent Kaz Makita. “Onze game-engine is nu zo geavanceerd dat voetballers in de game zich volledig als echte spelers gedragen.”

Met een keuze uit meer dan 36 eigenschappen en 57 kenmerken, maakt Personality+ een unieke combinatie van vaardigheden mogelijk waardoor elke voetballer weer compleet anders is. De FIFA-franchise van EA SPORTS maakt gebruik van een wereldwijd netwerk van 1700 scouts, editors en reviewers, dat aan de hand van spelersevaluaties een uitgebreide database genereert voor de voetbal-engine. De functie Personality+ zal overal in de game duidelijk te zien zijn. Topvoetballers kunnen nu eindelijk écht hun vaardigheden van wereldklasse showen. Kaka van Real Madrid levert prachtig geplaatste passes op maat, Andres Iniesta van Barcelona laat met korte draaien en ultieme balcontrole elke verdediging achter zich, en Wayne Rooney van Manchester United houdt met zijn lichamelijke overwicht de verdediging op afstand en vuurt keiharde schoten af op het doel. Topverdediger Giorgio Chiellini van Juventus anticipeert, voorspelt en reageert feilloos op de aanval van de tegenstanders om zijn team aan balbezit te helpen. Je kunt de spelers nu nog makkelijker herkennen door nieuwe lichaamsbouw- en spelersmodellen. Ook de keepers zijn duidelijk te onderscheiden dankzij Personality+. De persoonlijkheid van de echte keeper, acrobatisch of traditioneel, bepaalt zijn speelstijl in de game. Een keeper die beschikt over perfecte duikvaardigheden zal onmogelijke ballen uit het doel kunnen stoten; keepers met uitstekende reflexen zullen veel sneller reageren. De vaardigheden van een werelddoelman als Petr Cech van Chelsea FC zullen nu dus ongekend realistisch uit de verf komen.

In FIFA 11 wordt ook een nieuw systeem voor Pro passes geïntroduceerd. De nauwkeurigheid van passes is afhankelijk van de besturing door de gamer, de vaardigheden van de voetballer, en de situatie en het belang op het veld. Een slechte beslissing of een verkeerd geraakte bal komt je in dit systeem erg duur te staan. Door nieuwe passtypen, zoals effectpasses, kun je nu efficiënter en op balbezit spelen.

FIFA 11 bouwt verder op de gameplay van FIFA 10, de game die maar liefst 50 keer werd uitgeroepen tot “Sportgame van het jaar”. Ook voor deze nieuwe versie heeft het ontwikkelteam goed geluisterd naar alle feedback van de steeds groter wordende FIFA-fanbase uit de hele wereld. De game is nog meer aangepast aan hun wensen. Ga naar http://www.facebook.com/easportsfifa en sluit je aan bij de FIFA-groep. Deel je feedback met de ontwikkelaars van de game en ontvang exclusieve content. De komende paar maanden kun je, behalve nieuwe speltypen en gameplay-innovaties, ook nieuwe functies voor de andere platforms verwachten. Ga voor meer informatie naar WWW.FIFA.EASPORTS.COM. Screenshots kunnen worden gedownload van http://info.ea.com.

FIFA 11 wordt komende herfst uitgebracht voor PlayStation®3, Xbox 360®, Wii™, PC, PlayStation®2 computer entertainment systeem, Nintendo DS™, PSP™(PlayStation®Portable)  en mobiel. Het spel is door EA Canada ontwikkeld voor het merk EA SPORTS. Er zijn nog geen classificaties beschikbaar.

Bron: Electronic Arts Nederland