FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 11: Gerucht dat eindelijk Next-Generation op de PC komt!

Al een aantal jaren hopen de trouwe spelers dat de FIFA-versie op de PC Next-Generation wordt. Het gerucht is dat het ook is. FIFA 08 was dit niet het geval, evenals in FIFA 09. Zelfs in FIFA 10 werd nog steeds gebruikt gemaakt van een veel minder goede engine dan die op de XBox 360 en PlayStation 3. Nu FIFA 11 voor de deur staat, weet FIFAVoetbal via geruchten te melden dat ditmaal de PC-versie wel voorzien is van Next-Generation technologie.

Daarnaast heeft EA Sports toegegeven dat de gezichten in de PES-series stukken beter zijn, waardoor ze enorm veel geld gestoken hebben in het verbeteren van de 3D-foto apparaten. In Europa heeft EA een hele hoop goede voetballers uitgebreid op de foto gezet, met als resultaat; de faces in FIFA 11 zijn buitengewoon realistisch en kunnen zeker concurreren met die van de tegenhanger (PES). 

Iets dat ook veranderd is, is het aantal modellen qua spelers. In FIFA 10 waren er drie soorten; kort, gemiddeld en lang. Deze modellen werden vervolgens op een vrij onnatuurlijke manier aangepast om zoveel mogelijk op de desbetreffende speler te lijken. In FIFA 11 zijn er echter minimaal tien soorten modellen, waardoor de lichamen van de spelers veel meer gelijkend zullen zijn aan die in het echt. Bovendien is er ook aandacht besteed aan extreme modellen, zoals de lange Engelsman Peter Crouch.

Het spelen van FIFA 11 zal ook een stuk moeilijker worden. Zo zal het niet meer eenvoudig zijn om na een paar weken oefenen alle wedstrijden op het hoogste niveau alsnog met een nulletje of zes te winnen. De carrière-optie zal dus een grote uitdaging bieden en de standen in de competitie zullen realistischer zijn dan in voorgaande versie’s van FIFA.

Andere punten die verbeterd zijn:

* Realistisch verloop in carrière
* Betere gezichten van spelers
* Je kunt je eigen muziek in de game zetten
* Het veld is ook stukken beter