FIFA 23 | FIFAVoetbal

ESWC qualifier voor FIFA 17 dit weekend

Dit weekend vindt de ESWC 2016 qualifier voor FIFA 17 plaats, georganiseerd door EGO (European Gaming Organisation). ESWC, languit Electronic Sports World Convention, is hét offline toernooi voor gamers en vind dit jaar plaats in Parijs, terwijl de Belgische kwalificatieronde plaatsvindt in Brussel.

Deze qualifier zal gespeeld worden in het European Gaming House in Brussel op zaterdag 2 oktober. Alle Belgische spelers van alle verschillende niveaus mogen hier aan deelnemen.

De inschrijvingen voor de Belgische ESWC qualifier zijn nog open tot vrijdag 1 oktober 23u55. De plaatsen zijn zeer beperkt, dus haast je wanneer nog zou willen deelnemen.

De kwalificatie zal bestaan uit een groepsfase met een dubbele eliminatietabel, waarin de tegenstanders elkaar dus zullen bekampen voor een ticket voor het ESWC 2016. De winnaar zal zich plaatsen voor het ESWC toernooi, dat vanaf 27 tot 31 oktober zal plaatsvinden te Parijs. Nadien volgen er best of 3 duels tussen de spelers die een ronde verder kunnen komen.

De wedstrijden zullen allemaal gespeeld worden op Xbox One. Het ESWC zal live te volgen zijn via Twitch, terwijl er ook met een live ranking zal worden gewerkt van de deelnemers van het toernooi.

De toegangsprijs voor deelnemers kost 25 euro, terwijl managers of kijkers slechts voor 5 euro het evenement kunnen bijwonen.

Ook Venko Gaming, het gaming team waar FV.Matthias het managersschap van FIFA voor zijn rekening neemt, zal misschien van de partij zijn. VusinBE en Venko MonkiiiB zouden graag willen deelnemen aan de qualifier van dit weekend.