FIFA 23 | FIFAVoetbal

eSports-contract voor winnaar FIFA toernooi Almere City

Ajax is binnenkort niet de enige club uit Nederland die met gaming wil beginnen. Almere City organiseert de volgende maanden een toernooi voor FIFA-spelers. De winnaar van de cup zal een eSports-contract aangeboden krijgen door de club uit de Nederlandse tweedeklasse.

Koen Weijland, die de afgelopen vijf jaar voor ECVisualize uitkwam, stapte deze zomer over naar de Eredivisie-topclub: een primeur voor de Nederlandse voetbalploegen. Weijland, ook wel bekend onder gamersnaam ‘Koning FIFA’, is dus iemand die het spelletje al langer dan vandaag kent.

De winnaar van het toernooi van Almere City zal een volledige outfit krijgen, plus zal ook op de ploegfoto voor volgend jaar komen te staan. Daarnaast zal deze speler ook zijn toekomstige toernooien in naam van de club uit de Jupiler League gaan spelen. Echter zal het niet de bedoeling zijn dat er een salaris vasthangt aan deze verbintenis.

Op 22 oktober 2016, aankomende zaterdag, zal de eerste voorronde van dit FIFA-event gaan plaatsvinden, net zoals op 21 januari en 22 april 2017. Uiteindelijk zal de finale gespeeld worden in juni. Wanneer deze eindstrijd precies zal plaatsvinden is nog niet duidelijk.