FIFA 23 | FIFAVoetbal

‘Emperatoor’ wint Belgische ESWC qualifier, FV.’er ‘VusinBE’ pakt net naast grand final België

Gisteren heeft ‘Emperatoor’ van EGO de Belgische ESWC qualifier in Brussel gewonnen voor FIFA 17. In zijn parcours kwam hij twee members van FIFAVoetbal tegen, namelijk ‘VusinBE’ en ‘MonkiiiB’, beiden spelers van Venko Gaming, waar FV.Matthias, alias ‘MatthiC’, momenteel de FIFA-manager is. Hieronder een uitgebreid verslag van wat zich afspeelde in het Gaming House of Europe te Brussel.

‘Emperatoor’ begon het toernooi in Poule D. In die poule trof hij ‘Julien Venuto’, ‘Bryan’ (ECVisualize), ‘Ojamastyle’, ‘BenY’ (BAM) en ‘MonkiiiiB’ (Venko Gaming). Zonder al te veel problemen werd de Waal groepswinnaar en verzekerde zich van de higher brackets in de knock-outfase.

Deze laatste is ons overigens bekend van de FV. EURO Cup 2016. ‘MonkiiiB’ maakte een zwak toernooi mee en slaagde er niet in om een wedstrijd te winnen en moest na zijn uitschakeling teleurgesteld afwachten wat zijn teamgenoot ‘VusinBE’ nog ging doen na de groepsfase. ‘MonkiiiB’ haalde slechts één punt uit vijf wedstrijden, wat dus betekent dat hij vier duels heeft verloren.

Na vijf wedstrijden in Poule D kon ‘Emperatoor’ zich plaatsen voor de knock-outfase van de higher brackets, die gespeeld werden in twee luiken, en legde in de achtste finale ‘Bryan’ van ECVisualize over de knie. Ook in de kwart- en halve finale van de higher brackets kon ‘Emperatoor’ winnen.

Een andere deelnemer die wij van FIFAVoetbal kennen kon het als verste schoppen van alle deelnemende Vlamingen. ‘VusinBE’, haalde in de FV. EURO Cup 2016 nog de finale van het toernooi, maar werd met lege handen naar huis gestuurd door toernooiwinnaar pogba99.

‘VusinBE’ kwam in Poule C terecht, waarin hij ‘Mr. Robz’ (Sector One), ‘ShadooW’ (EGO ), ‘Nevinhooooo’, ‘Aurelio’ (BeSt) en ‘expertplume’ moest bekampen voor een plek in de knockoutfase. Met 7 op 15 kon de pro speler van Venko Gaming doorgaan naar de achtste finales van de higher brackets.

Opmerkelijk: ‘VusinBE’ kon in de tweede ronde van de higher brackets winnen van BoBo (EGO). Dit is namelijk de Belgische kampioen FIFA, wat een ware topprestatie kan genoemd worden. In de kwartfinale ging ook ‘ShadooW’, die in 2016 vice-kampioen FIFA werd, onderuit tegen ‘VusinBE’. De Waalse Bryan Laloux maakte het erg spannend, maar kwam uiteindelijk tekort in de tweede wedstrijd.

‘Emperatoor’, de uiteindelijke winnaar van deze ESWC qualifier, maakte in de higher bracket finale bijna een eind aan het sprookje voor Venko Gaming en FV.Matthias. De speler uit Wallonië was in beide wedstrijden sterker dan ‘VusinBE’ en plaatste zich dus voor de grand final.

‘VusinBE’, die zich via de lower bracket finale nog probeerde te plaatsen voor de grand final en een eventuele revanche op ‘Emperatoor’ leek het in de verlengingen van de tweede wedstrijd te gaan doen voor Venko, maar slikte even later nog twee goals van ‘Bryan Laloux’ in twee minuten.

In de grand final kwam ‘Emperatoor’ in een spannend slotstuk van de ESWC qualifier in Brussel als winnaar uit de bus, wat dus betekent dat hij EGO en België gaat vertegenwoordigen in Parijs als officiële kansmaker op het ESWC.