FIFA 23 | FIFAVoetbal

EA Sports lanceert Creation Centre voor FIFA 11

EA SPORTS heeft vandaag de nieuwe functie Creation Centre bekendgemaakt waarmee voetbalfans op een compleet nieuwe manier hun eigen content kunnen maken in FIFA 11 voor Xbox 360 en PlayStation3. Maak je eigen voetballer en stel je droomteam samen met behulp van de webapplicatie op EA Sports Football. Kies het uiterlijk van je speler en bepaal de accessoires en eigenschappen die hij krijgt. Stel een origineel team samen met een eigen wapen en tenue, en zelf een eigen thuisstadion!

Fans kunnen hun eigen spelers en teams delen met vrienden en de creaties van andere spelers downloaden naar hun console om ermee te spelen in online speltypen en de speltypen Toernooi en Aftrap van FIFA 11. Daarnaast kunnen fans alle eigenschappen van hun speler bepalen en online hun team coachen volgens hun eigen tactiek. Creation Centre wordt gelanceerd na de release van FIFA 11, dat uitkomt op 30 september in Nederland.

“Je kunt straks online je eigen content maken voor FIFA 11, waarbij je niet alleen je eigen spelers en teams kunt maken, maar ook de eigenschappen kiest voor die spelers en de tactiek van je team bepaalt. Dit biedt alle fans ongekende mogelijkheden voor het creëren van originele content”, zegt David Rutter, producent van FIFA 11 voor Xbox 360 en PS3. “Creation Centre vormt zo de perfecte aanvulling op de officiële licenties voor competities en teams die al jaren het paradepaardje zijn van de FIFA-franchise.”

In FIFA 11 kun je ook voor het eerst je eigen audio gebruiken. Bepaal zelf welke clubliederen je wilt horen voor elk team en elke competitie uit de game. Je kunt zelf instellen wanneer de clubliederen en spreekkoren van je favoriete club worden afgespeeld; tijdens de spelersintroducties, bij rust of na een doelpunt. Maak speciale spreekkoren voor je Virtuele prof en hoor hoe het publiek je toejuicht vanaf de tribunes van Old Trafford en San Siro. Je kunt nu zelfs je eigen muziekbestanden afspelen in de game.

Ga naar http://www.facebook.com/easportsfifa en sluit je aan bij de FIFA-groep en bezoek WWW.FIFA.EASPORTS.COM voor meer informatie. Screenshots kunnen worden gedownload van http://info.ea.com.

FIFA 11 wordt ontwikkeld voor PlayStation3, Xbox 360, PC, Wii, PlayStation2, Nintendo DS, PSP en mobiel. De game wordt op 30 september uitgebracht in Nederland. Het spel is door EA Canada ontwikkeld voor het merk EA SPORTS. Er zijn nog geen PEGI-classificaties beschikbaar.

Bovenstaande persbericht is afkomstig van EA Sports Nederland.