FIFA 23 | FIFAVoetbal

EA Sports introduceert FIFA 12 City op de Wii

De Wii-versie van de FIFA-series is sinds de introductie afwijkend van andere consoles. In FIFA 12 gaat EA Sports weer een stapje verder met de differentiatie op de Wii. De focus in deze game zal vooral komen te leggen op het nieuwe FIFA 12 City, de stad die groeit naarmate je meer presteert op en rond de velden. Tevens zal het zaalvoetbal terugkeren in de FIFA-serie.

Jouw FIFA 12 City kun je zien als de status van je spel. Naarmate je vorderingen maakt, zal jouw stad groeien. Iedere stad beschikt in beginsel over een stadion en een trainingsveld. Door jouw prestaties in de verschillende speltypen, komen er uitbreidingen in jouw stad.

Naast de voorzieningen, groeit je stad ook in bewonersaantallen. Vanaf het moment dat jouw stad is uitgegroeid tot boven de vijf miljoen inwoners, zul je uitgedaagt worden om te spelen tegen andere steden, in de ‘Intercity Cup’, eveneens een nieuw onderdeel in FIFA 12. Dit is een vijf-tegen-vijf toernooi, waarbij de sterkte van jouw stad wordt bepaald door het aantal inwoners en jouw prestaties in de verschillende speltypen. Op deze manier probeert EA er onder andere voor te zorgen dat gamers worden aangemoedigt om alle speltypen te spelen.

Naast deze toevoegingen, keert er een zeer geliefd onderdeel van het spel terug: zaalvoetbal. Waar dit onderdeel begin deze eeuw verdween uit de serie, keert deze op de Wii voor het eerst weer terug in FIFA 12. Helaas is dit voor andere consoles nog niet het geval, maar wellicht is dit in toekomstige games wel weer het geval.