FIFA 23 | FIFAVoetbal

EA Sports en Ajax openen FIFA 17 Xperience in Amsterdam

De selectie van Ajax verzorgde vanmiddag de officiële opening van de FIFA 17 Xperience op de Kalverstraat 101 in Amsterdam. De FIFA 17 Xperience is een unieke brandstore die Electronic Arts in samenwerking met Microsoft en Bol.com elf dagen openzet voor publiek. De opening van de FIFA 17 Xperience vond een week voor de lancering van de game plaats. Tijdens de opening namen de spelers van Ajax als allereersten in Nederland FIFA 17 in ontvangst nemen.

,,Ontzettend veel Ajax-supporters blijken fervente FIFA-spelers te zijn, met name onder de jongere fans is het spel populair. Dat speelt natuurlijk mee in onze beslissing om een samenwerking aan te gaan met EA SPORTS. Wij willen met Ajax een structurele en positieve rol spelen in de wereld van FIFA. Bijvoorbeeld door Ajacieden meer plezier aan het spel te laten beleven en door FIFA-spelers aan te moedigen om ook de straat of het veld op te gaan en daar hun voetbalvaardigheden te verbeteren. De opening van deze winkel is de eerste uiting van onze samenwerking, maar zeker niet de laatste. In de nabije toekomst staat er nog genoeg op het programma”, aldus Edwin van der Sar, directielid van Ajax.

Nouri blinkt opnieuw uit
Gisterenavond wist Adelhak Nouri tijdens zijn debuut in het eerste van Ajax al te scoren, en hiermee het vijfde doelpunt van Ajax op het scorebord te zetten tijdens de 5-0 overwinning tegen Willem II. Vanmiddag won hij het FIFA 17 toernooi door in de finale ploeggenoot Donny van den Beek te verslaan.

FIFA 17 is al een volledige week voor de officiële release speelbaar op Xbox One in de FIFA 17 Xperience aan de Kalverstraat 101 te Amsterdam.