FIFA 23 | FIFAVoetbal

EA Gamescom Livestream 2016, FIFA 17 samenvatting

Afgelopen donderdag, op 18 augustus dus, heeft Gamescom 2016 plaatsgevonden. Electronic Arts is echter al even bezig. Net zoals bij de E3, heeft EA een livestream opgezet de dag vóór dat het evenement aan de gang was.

Nadat er maandag een datum voor de open beta van Battlefield 1 werd vastgelegd, is er meer informatie toegekomen over FIFA 17 en nog een aantal andere games.

Om er direct maar onze favoriete voetbalgame bij te nemen, was eerst en vooral de nieuwe gameplay trailer te zien, waarin de prachtige Frostbite engine wordt gedemonstreerd. Deze kan je hieronder bekijken.

Er werd een special guest uitgenodigd die het over de Frostbite engine heeft gehad. FIFA wordt op deze manier een stuk toegankelijker gemaakt voor de spelers. Er werd een verhaal verteld over ‘Alex Hunter’, het hoofdpersonage uit de nieuwe spelmodus The Journey. Al was dit reeds eerder bekend, het blijft een leuke feature die aanbod zal komen in de nieuwe game.

Ook werd er gepraat over nieuwe aanvalstechnieken die de game zal inhouden. FIFA 17 zal een stuk vrijer zijn dan voorgaande edities, plus biedt veel meer speciale bewegingen dan voorheen.

Een aantal zaken zoals badges en kleuren hebben een re-work gekregen voor FIFA 17. Zo zal er meer toegang worden gegeven tot customizations in de game.

Een andere nieuwigheid is ‘Squad Building’, wat voor meer interactiviteit zal zorgen in het spel. Om het principe even uit te leggen: je vindt spelers voor je ploeg, je maakt een team, je een bepaalde uitdaging, je team, etc…

Het gebruik van items is versterkt ten opzichte van FIFA 16, tijdens de challenges kan er dus beter gebruik worden gemaakt van items. Daarnaast zijn ook de rewards verbeterd. Alle group en solo rewards krijgen een speciale kleur of iets dergelijks. Andere mensen kunnen dan weer zien of je de challenge hebt gehaald.

Nog iets nieuws is de FUT Champion Weekend League. Dit is een soort toernooi en wordt gezien als een grote verbetering. Je kan omhoog gaan in divisions. Er vindt een 12 maanden lang durend world cup plaats, waarvan de hoofdprijs maar liefst 1,3 miljoen dollar is. Deze zal samenwerken met de Interactive World Cup.

Ten slotte worden ook de mensen beloond die echt iets van voetbal kennen. Vanaf de eerste dag komen er FUT cards. Jij kan dus een beetje meespelen als je de card verkoopt of niet. Als de speler in het echt beter wordt, dan kun jij op de betreffend card ‘wedden’, waarvoor je dan ook beloond zal worden.