FIFA 23 | FIFAVoetbal

EA brengt 'Team of the Tournament' uit

Waar EA al eerder de teams van de groepsrondes, groepsfase en het team van de knock-outfase van het WK 2014 uitbracht, heeft het Canadese bedrijf het Team of the Tournament vrijgegeven. In het team zitten onder andere Philip Lahm, Arjen Robben, Lionel Messi en de Duitse recordbreaker Miroslav Klose.

Op doel heeft EA gekozen voor Manuel Neuer. De voor Bayern München uitkomende keeper heeft een IMOTM-kaart van 88 algemeen gekregen. Lahm, Hummels en Thiago Silva zijn de drie verdedigers. Lahm heeft een IMOTM-kaart van 92 algemeen gekregen. Even goed als zijn Team of the Season-kaart. Hummels heeft zijn upgrade gekregen na een sterk WK met twee doelpunten. De verdediger van Dortmund heeft een IMOTM kaart met een rating van 89 gekregen. Thiago Silva zijn IMOTM-kaart heeft een rating van 90 algemeen.

Op het middenveld heeft EA voor Robben, Kroos, Schweinsteiger, Neymar en WK-topscorer James Rodriguez gekozen. Robben is na een fantastisch WK bekroond met een 92 rated iMOTM-card op de spitspositie. Het Duitse centrum met Kroos en Schweinsteiger mist misschien wat snelheid maar met hun techniek maken ze dat wel goed. Kroos en Schweinsteiger zijn met 87 en 90 algemeen beloond. Het Braziliaanse wonderkind Neymar heeft een IMOTM-card van 90 algemeen van EA gekregen. WK-topscorer James Rodriguez heeft een rating van 89 algemeen verdiend. Voor de Colombiaan is het al zijn negende kaart van het jaar.
Voorin heeft EA gekozen voor Klose en Messi. Klose is eigenlijk alleen gekozen wegens zijn zestiende doelpunt, en daarmee WK-topscorer aller tijden. Klose zijn plaats in het team is opgevuld met zijn Record-Breaker-kaart. Voor Messi is de reden ongeveer gelijk. Hij speelde niet echt een toptoernooi, maar omdat als hij speler van het WK werd verkozen, heeft hij zijn plek in het team verdiend. Messi heeft een iMOTM-kaart van maar liefst 98 algemeen.

Op de bank heeft EA plaats gemaakt voor Keylor Navas, Ron Vlaar, Ezequiel Garay, Javier Mascherano, Paul Pogba, Alexis Sanchez en Thomas Müller. 
Auteur: ThijsFrank