FIFA 23 | FIFAVoetbal

Doden en gewonden na aanslagen in Brussel

Bij aanslagen in Brussel op luchthaven Zaventem en bij metrostation Maalbeek zijn dinsdagochtend in totaal zeker 26 mensen omgekomen en tientallen anderen gewond geraakt.

Bij een vertrekhal op de Brusselse luchthaven waren rond 8.00 uur twee explosies. Volgens de brandweer zijn als gevolg van die ontploffingen zeker elf doden gevallen. Het gaat om een zelfmoordaanslag, bevestigt het Belgische federaal parket.

Kort daarna was er een explosie in een metrostel tussen de stations Kust-West en Maalbeek, in het centrum van de Belgische hoofdstad. Daarbij zijn volgens het Brusselse vervoerbedrijf MIVB zeker vijftien mensen omgekomen. Ook hier betreft het een zelfmoordaanslag.

Ooggetuigen vertellen aan het Belgische persbureau Belga dat er voorafgaand aan de explosies op Zaventem is geschoten en dat er in het Arabisch is geschreeuwd. De autoriteiten kunnen dit niet bevestigen. Ook berichten van het Koerdische nieuwsorgaan Rudaw dat terreurbeweging IS de aanslagen heeft opgeëist, zijn niet bevestigd.

De explosies waren in de vertrekhal van Zaventem, bij SN Brussels Airlines en bij de balie van American Airlines.

Bron: www.nu.nl

Pray For Belgium Slider

Wij van Fifa Voetbal zijn vanochtend diep getroffen en geroerd door de aanslagen in Brussel. Daar wij veel volgers en leden in Belgie hebben, willen wij hierbij onze steun en broederschap met jullie delen
Wellicht maakten velen van ons zich gisteravond en zelfs vanochtend nog druk om een verloren potje FIFA, maar dat soort zaken verdwijnen op dagen als vandaag naar de achtergrond.