FIFA 21 | FIFAVoetbal

Dit zijn alle FIFA 22 Ultimate Team veranderingen

FIFA 22 Ultimate Team gaat in veel opzichten compleet op de schop. Naast toevoegingen van nieuwe soorten spelers en nieuwe manieren om je stadion aan te passen, mogen we nog veel meer mooie dingen verwachten van EA Sports. Het lijkt er in ieder geval op dat de Canadese ontwikkelaar toch enigszins heeft geluisterd naar de fans en op basis van die feedback hebben besloten om Division Rivals en FUT Champions aan te passen. Om het overzicht een beetje te behouden zetten we alle FIFA 22 Ultimate Team veranderingen voor je op een rij.

 EA Sports

Division Rivals krijgt laddersysteem

Tussen alle FIFA 22 Ultimate Team veranderingen kunnen we een volledige herziening verwachten van Division Rivals. Als één van de belangrijkste modi in FUT is er altijd veel te doen geweest om de opzet van Division Rivals. Vooral de hoeveelheid wedstrijden die nodig waren om fatsoenlijke beloningen te krijgen, stootten fans tegen het zere been. Daarbij kwam ook nog eens dat FUT Champions en Division Rivals een soort gezamenlijke progressie hadden.

Voor fans is er nu goed nieuws, want Division Rivals komt grotendeels los te staan van FUT Champions en zal minder wedstrijden vereisen om goede beloningen te krijgen. Daarbij gaat er ook gebruik gemaakt worden van een laddersysteem. Een systeem dat je misschien wel kent uit bijvoorbeeld Apex Legends, waarbij je rang omhoog gaat naarmate je meer speelt. Iedereen begint dan ook in divisie tien en iedereen moet een weg banen naar de topdivisies, waarbij je wel ondersteund wordt door checkpoints die ervoor zorgen dat je niet te ver wegzakt qua niveau als je een paar potjes verliest.

Na afloop van een seizoen, ongeveer zes weken, wordt je rang teruggezet en begin je als het ware weer opnieuw, maar afhankelijk van je eindstation start je misschien al in een hogere divisie. Daarnaast is er ook speciale divisie toegevoegd voor de allerbeste FIFA-spelers. De zogeheten Elite Division moet de beste FIFA 22 Ultimate Team spelers bij elkaar in een divisie houden zodat er ook geen topspelers meer expres kunnen degraderen om makkelijker doelstellingen te voltooien. In de Elite Division komt de beruchte Skill Rating vervolgens weer om de hoek kijken.

 EA Sports

Play-offs terug voor FUT Champions

Dat Division Rivals grotendeels wordt losgetrokken van FUT Champions zorgt ervoor dat ook in deze gamemodus van FIFA 22 Ultimate Team veranderingen nodig zijn. Sommige fans zullen waarschijnlijk verheugd zijn dat het Play-off stelsel weer terug is voor FUT Champions. Dit stelsel betekent dat je weer een bekertoernooitje zal moeten spelen om kwalificatie te krijgen voor de Weekend League, die tegenwoordig verdergaat onder de naam FUT Champions Finals.

In de Play-offs kan je al beloningen verdienen voor FUT Champions, die je dan vervolgens weer kan uitbreiden via FUT Champions Finals als jij jezelf weet te kwalificeren. Houd er alleen wel rekening mee dat je tijdens een seizoen maar een beperkt aantal pogingen krijgt om deel te nemen aan FUT Champions. Aan de andere kant geven nu ook partijen die je verliest een aantal punten, zodat je altijd progressie maakt naar een nieuwe groep beloningen.

Daarnaast kunnen we tussen alle FIFA 22 Ultimate Team veranderingen ook lezen dat als jij al je potjes afmaakt in FUT Champions Finals, dat je dan gelijk je beloningen kan innen in plaats van dat je moet wachten tot donderdag. Er is nog wel een plekje waar Division Rivals een rol speelt voor FUT Champions in dit hele verhaal. Net zoals afgelopen jaren ga je via Division Rivals punten verdienen waarmee jij uiteindelijk mee kan doen aan de FUT Champions Play-offs. Via de Play-offs ga je vervolgens naar de Finals toe om je beloningen te verbeteren. Belangrijk om te weten is dat er waarschijnlijk totaal minder wedstrijden nodig zullen zijn voor de competitie.

 EA Sports

FIFA 22 Ultimate Team Heroes

Naast alle FIFA 22 Ultimate Team veranderingen op het gebied van gamemodi, mogen we ook nog wat andere veranderingen verwachten. Zo krijgen we een nieuwe soort spelers die een intrede maakt in de populaire voetbalgame. De afgelopen weken heb je er misschien al wel wat over gelezen, maar de FUT Heroes zijn het nieuwe paradepaardje voor FUT. Spelers als Solskjaer, Di Natale, Dudek en Mario Gomez zullen hun intrede maken in FIFA 22 Ultimate Team als deze nieuwe Heroes.

Eigenlijk zijn het dus spelers die net niet goed genoeg waren voor een echte Icon-kaart, maar die toch bijzondere prestaties hebben geleverd of worden beschouwd als een cultheld voor een bepaalde club. Omdat het geen Icons betreft krijgen de Heroes niet met iedereen een teamgeestverbinding, maar ze krijgen wel een verbinding met iedereen uit de competitie waar ze groot zijn geworden. Een Mario Gomez linkt dan bijvoorbeeld met iedereen uit de Bundesliga, omdat hij naam en faam heeft gemaakt bij Bayern München.

Geen zorgen, want we schijnen naast de nieuwe FUT Heroes ook weer een lading nieuwe Icons te krijgen, maar daar krijgen we later waarschijnlijk meer over te horen. Tot nu toe zijn er in ieder geval genoeg FUT Heroes om alvast naar uit te kijken.

Nog meer veranderingen

Je zou bijna denken dat FIFA 22 Ultimate Team inmiddels al wel genoeg veranderingen heeft, maar niks is minder waar eigenlijk. EA Sports heeft er namelijk ook nog voor gekozen om jou meer opties en creativiteit te geven met betrekking tot het aanpassen van je stadion. Er zijn veel fans die hier niet heel veel om geven, maar voor de fanatieke stadion-bouwer is dit natuurlijk ontzettend goed nieuws.

Sommige dingen veranderen alleen nooit. Voor zover bekend zullen microtransacties gewoon weer aanwezig zijn in FIFA 22 Ultimate Team en dat zal toch flink wat mensen tegen het zere been stoten. De beloningen voor het spelen van Division Rivals en FUT Champions lijken aan de andere kant dan weer heel erg verbeterd te zijn, dus zo is er voor iedereen wel wat. Vanaf 1 oktober kunnen we weer het veld betreden en helemaal los gaan met FIFA 22.