FIFA 23 | FIFAVoetbal

Clubdossier: West Ham United (FIFA 11)

In het eerste clubdossier voor FIFA 11 legt FV.Joost alles uit over West Ham United. De Engelse club staat in het echt ternauwernood boven de degradatiestreep, maar met jouw kwaliteiten in het spel moeten er veel betere resultaten behaald kunnen worden. Klik hier om meteen naar het clubdossier over West Ham United te gaan!

Carlton Cole schiet op doel

Geschiedenis
In 1895 werden The Hammers opgericht onder de naam Thames Ironworks FC. Het team bestond uit werknemers van het gelijknamige bedrijf, dat zichzelf specialiseerde in scheepsbouw. Vijf jaar later werd de naam veranderd in de huidige naam, West Ham United. De club wist nooit een kampioenschap af te dwingen, maar won wel drie keer de FA Cup: in 1964, 1975 en 1980 haalde de club de nationale beker naar Londen. In 1976 wist men tot ieders verbazing de Europa Cup II te winnen.

Clubiconen
Bobby Moore, wereldkampioen met Engeland in 1966, kwam liefst zestien seizoenen uit voor West Ham. Debuterend in 1958, groeide Moore al snel uit tot routinier en aanvoerder van de Londenaren. In 1974 vertrok de verdediger naar Fulham, om vervolgens nog voor San Antonio Thunder, Seattle Sounders en Herning Fremad (momenteel FC Midtjyland) te spelen.

Stadion
West Ham United werkt haar wedstrijden af in het Boleyn Ground-stadion, dat in 1904 werd geopend. Het stadion werd destijds ontworpen door de Britse architect Henri Pillipe Tiite Parker en kostte zestien miljoen pond. De capiciteit van ruim 35.000 stoelen werd na een aantal uitbreidingen bereikt in 2001, toen er 12.000 nieuwe stoelen werden geplaatst. Upton Park zit niet in FIFA 11, waardoor je je wedstrijden met West Ham in een standaard EA-stadion af zult moeten werken.

Spelersmateriaal

Door financiële problemen hebben de Hammers geen bijzondere selectie. Handhaving in de Premier League is normaliter het doel. Met spits Carlton Cole en verdediger (en aanvoerder) Matthew Upson heb je wel twee Engelse internationals in je selectie. Barrera, Stanislas en Collison zijn spelers die je in de toekomst verder op weg kunnen helpen óf voor het nodige geld kunnen zorgen.

Selectie

Formatie

De Londense club speelt in FIFA 11 in een redelijk standaard formatie. In een 4-3-3-systeem met de centrale middenvelder die als balafpakker fungeert, kan je met West Ham prima op de counter spelen. Met Jonathan Spector en Hérita Ilunga heb je twee redelijke backs en Matthew Upson en Danny Gabbidon vormen het centrale verdedigingsduo. Hitzlsperger is de defensieve middenvelder, terwijl Parker en Noble iets meer aanvallende intenties hebben. Julien Faubert en Kieran Dyer verzorgen de voorzetten naar diepe spits Carlton Cole.

Toekomstige mogelijkheden
Bij West Ham United heb je weliswaar een aantal redelijke spelers in je selectie, maar om mee te doen om Europees voetbal of zelfs het kampioenschap, zul je je selectie compleet moeten vernieuwen. Door enkele grote talenten te verkopen kun je hiervoor geld innen, maar vast staat dat West Ham geen vooropstaande ploeg in de Engelse Premier League is.

Spelplezier
Het spelplezier van West Ham United krijgt van FIFAVoetbal drie sterren. Dit heeft te maken met de matige selectie in vergelijking met andere Premier League ploegen, maar de enkele goede spelers en de sterke competitie kunnen het spelplezier omhoog krikken.