FIFA 23 | FIFAVoetbal

Club Brugge heeft de beste Jupiler Pro League-speler in FIFA 17

Club Brugge heeft in FIFA 17 de beste speler uit de Jupiler Pro League. Zomeraankoop Tomas Pina verruilde Villareal voor Club Brugge en is daarmee de speler met de hoogste rating uit de Belgische competitie. De Spanjaard heeft in FIFA 17 een rating van 79, gevolgd door de doelman van Club Brugge Lodovic Butelle met een rating van 78.

Door een blessure speelde de middenvelder nog maar twee wedstrijden voor Club Brugge en moet dus de rating die EA aan Pina heeft gegeven nog zien waar te maken. Verder vinden we in de top zes Silvio Proto (KV Oostende | 77), Lior Refaelopv (Club Brugge | 77), Ruud Vormer (Club Brugge | 77) en Youri Tielemans (Anderlecht | 77). De kampioen van afgelopen seizoen staat met vier spelers in de top zes van FIFA-ratings uit de Jupiler Pro League.

Grootste talenten

In de Jupiler Pro League zitten ook een aantal grote talenten met een hoge potentie. Anderlecht-middenvelder Tielemans (77) is een van de grootste talenten uit de Belgische competitie. Ook Ajax-doelwit Leon Bailey (74) is een groot talent. De buitenspeler van KRC Genk genoot afgelopen zomer al van de interesse van onder andere Manchester United, Manchester City en Chelsea en heeft een potentie van 86.