FIFA 23 | FIFAVoetbal

Chris – TwoSyncFIFA

Voor het eerst sinds lange tijd hebben wij een FIFA-YouTuber weten te strikken voor een interview. Nadat in het verleden Hjerpseth en oDEVILSNIPERo zijn geïnterviewd door FIFAVoetbal, hebben we nu een interview met Chris van het YouTube-kanaal TwoSyncFIFA. Chris speelt samen met zijn broer Mat elke dag FIFA en post video’s hierover op YouTube. Dat dit een succes is geworden, is wel duidelijk, want de broers hebben inmiddels al meer dan één miljoen abonnees! Samen met Chris keken wij al vooruit naar FIFA 16, die ten tijde van het interview nog niet uit was gebracht.

1. Hoe en waarom zijn jullie begonnen met het opnemen van Youtube video’s?

Ik ben begonnen met het maken van video’s omdat ik het een heel leuk concept vond om video’s te delen met iedereen over de hele wereld.Ik herinner me nog dat er mensen vanuit allemaal verschillende landen begonnen te reageren op mijn video’s, en dat fascineerde me. Het was gewoon heel erg leuk om te doen. Ik ben 4/5 jaar geleden begonnen met mijn eerste kanaal, en had nooit gedacht dat het zo veel zou groeien zoals het nu doet!

2. Wat zou je doen, als je geen Youtuber was?

Dat is een hele goede vraag. Ik heb erg veel passie voor muziek en het schrijven van muziek.Ik speel akoestiek, schrijf liedjes en zing. Ik hou er van om het te doen in mijn vrije tijd, ik denk dat veel mensen het zou verbazen hoeveel meer er nog van mij is dan van wat ze op Youtube zien.

3. Wanneer begonnen jullie met het opnemen van jullie reactie bij FUT-pakketjes?

We zijn begonnen met video’s maken met Mat en een vriend van ons op FIFA 09. Naarmate de jaren vorderden, groeide alles steeds verder… Pakketjes zijn denk ik heel erg leuk om naar te kijken in video’s. De kijkers houden er van. Ik denk dat het openen van pakketjes ook het leukste zijn om op te nemen, het is altijd lachen.

4. Wat is de beste speler die jullie hebben gekregen in een pakketje?

De beste speler? Pfoe, we hebben er zo veel gehad… Het is niet mijn beste speler, maar Mat en ik hebben in dezelfde ‘pack opening’ op Youtube beide Messi in een pakketje gekregen….Dat was heel erg gek om mee te maken!

5. Hoe vinden jullie de muziek die jullie tijdens de video laten afspelen?

De muziek die we gebruiken hangt af van wat er op het moment gebeurt. Het voegt een extra dimensie toe aan de video.

6. Spelen jullie wel eens tegen elkaar met jullie teams op Ultimate Team?

Ja, maar alleen voor een video op Youtube. We spelen nooit ‘of camera’ tegen elkaar.

7. Hebben jullie er wel eens aan gedacht om af te splitsen en ieder een eigen kanaal te beginnen?

Nee, we hebben een soort speciale binding tussen ons. Ik denk dat we nog lang zullen samenwerken. We hadden vroeger wel onze eigen Youtube-kanalen, maar die waren nooit zo succesvol als TwoSync.

8. Wie zijn je favoriete Youtubers?

Allebei vinden we Pewdiepie heel erg leuk om naar te kijken. Hij is van nature al grappig, en dan is het leuk om zijn video’s te bekijken. Ik ben ook een van van Swifty, maar ik weet niet of jullie hem ook kennen. Hij speelt namelijk geen FIFA. Een paar jaar geleden waren we grote fans van Athene.

9. Welk team is je favoriete team om te gebruiken in Aftrap?

Manchester City!

10. Waarom zijn jullie supporters van Manchester City?

Onze zwager was een groot fan van de club en nam ons mee naar de wedstrijden. Sinds ik naar de wedstrijden ging, begon het aan te voelen als een soort thuis, een warm gevoel. We zijn geen ‘gloryhunters’, zoals de fans nu zijn gelabeld.

11. Wat weet je van Nederlands voetbal?

Als ik eerlijk ben: ik weet vrij weinig van het Nederlandse voetbal! Ik volg alleen de Barclays Premier League intensief. Ik heb wel een goede Nederlandse vriend en we hebben in januari de wedstrijd Ajax – FC Groningen bezocht.Het was fantastisch, de Arena is een prachtig stadion. Van de wedstrijd weet ik niet veel meer, alleen dat de doelman Jasper Cillessen erg goed speelde.

12. Wat vind je van de nieuwe spelmodus FUT Draft?

De nieuwe modus ziet er fantastisch uit. Het is misschien wel perfect voor video’s!

13. Wat was jouw favoriet FUT-serie op Youtube om te maken?

Onze beste serie is waarschijnlijk Feed the Beast. Ik denk dat heel veel mensen dit zullen zeggen van ons.

14. Wat is jullie grootste overwinning op elkaar?

Ik denk dat we beide elkaar wel met 6-1 of 6-2 hebben verslagen… Iets in die richting!

15. Herinner je je nog de eerste keer dat jullie tegen elkaar speelden?

Nee niet echt… We spelen al voetbalspellen sinds we een jaar of acht oud waren.

16. Wie is je favoriete speler ooit op FUT?

Andy Johnson in FIFA 12. Hij was een geweldige speler voor een lage prijs.

17. Wat zou je graag willen toevoegen aan FIFA 16?

Ik zou Pro Clubs graag verbeterd zien worden. Het heeft nog een lange weg te gaan en zou zoveel beter kunnen zijn!