FIFA 23 | FIFAVoetbal

'Cahill troeft Fellaini af tijdens El Clásico-battle'

Na slechts 72 uur werd de Spaanse topper El Clásico al herspeeld. Deze keer niet in het Estadio Santiago Bernabéu, maar in een trailer op parkeerterrein Halewood te Liverpool. En hoewel Real Madrid gesteund werd door luid gebrul van Marouane Fellaini, moest De Koninklijke opnieuw haar meerdere erkennen aan L’equip blaugrana.

Fellaini & Cahill - FIFA 12

Verward? Het kan helpen om te beseffen dat de wedstrijd gespeeld werd op Finch Farm, het trainingscomplex van Everton FC. Hier waagde de Belg Marouane Fellaini een poging om Tim Cahill te vernederen, tijdens EA Sports’ Pro Player challenge in FIFA 12. Tim Cahill nam FC Barcelona onder zijn hoede, terwijl de rode duivel tevergeefs het met Los Merengues probeerde.

“BAM! Onderuit geschupt!”, riep Tim Cahill nadat hij op het scherm Cristiano Ronaldo hard onderuit haalde met verdediger Abidal. Fellaini gaf Cahill een klein duwtje en schopte in de counter de bal bijna langs keeper Valdes. “Hala Madrid”, klonk het uit de mond van de middenvelder.

Maar zoals in elke El Clásico was het wachten op een opmerkelijk moment. Het was inmiddels de 89e minuut. Tim Cahill dribbelde met Messi voorbij drie verdedigers en stormde op Casillas af. Op het moment dat de kleine Argentijn echter wilde schieten, valt in één keer het beeld op de TV weg. “Ongelofelijk! Ik wil de arbitrage spreken, ik was er namelijk doorheen!” riep de Australische international enigszins gefrustreerd.

De TV kwam weer tot leven en Fellaini maakte een diepe zucht van opluchting; de bal was immers langszij gegaan. Na de 90e minuut stond nog steeds de brilstand op het scorebord, waardoor de wedstrijd beslist moest worden met penalties. Waar de Nederlanders jarenlang met het penalty-syndroom opgezadeld zaten, lijkt dit inmiddels overgewaaid te zijn naar onze zuiderburen. De oud-speler van Standard Luik miste namelijk drie van de vijf penalties, waardoor Tim Cahill zich tot ‘Evertons’ beste FIFA 12 gamer’ mocht kronen.