FIFA 23 | FIFAVoetbal

Bezoekers: 'CL moet zeker in FIFA 12'

Als het aan de bezoekers van FifaVoetbal ligt zal EA Sports in FIFA 12 zeker moeten komen met een volledig gelicenseerde Champions League. In de voorgaande poll kon een stem worden uitgebracht voor de meest gewilde (extra) competitie in FIFA 12. Naast de Champions League is ook de Nederlandse Jupiler League erg in trek onder de FV-bezoekers.

Bijna de helft van de stemmen (48%) ging uit naar een gelicenseerde Champions League. Dit blijkt echter onhaalbaar, gezien de overeenkomst die de UEFA heeft met concurrent Pro Evolution Soccer, waar zowel Champions League als Europa League volledig gelicenseerd zijn. EA Sports is verplicht om alternatieve namen te verbinden aan beide competities en mag ook geen gebruik maken van o.a. logo’s en beelden van de competities.

Haalbaarder lijkt de Nederlandse Jupiler League. Onder de bezoekers van FV is deze competitie erg in trek, met liefst 42% van de stemmen. Het is echter nog maar de vraag of EA Sports wereldwijd voldoende draagvlak ziet voor deze competitie.

Van de overige keuzes scoorden de Argentijnse en Griekse competitie met beide 4% het hoogst. Daarnaast lijkt er weinig animo te zijn voor de Japanse J-League. In totaal werden er ruim 345 stemmen uitgebracht.