FIFA 23 | FIFAVoetbal

Ajax voegt tweede eSporter toe aan selectie

Dani Hagebeuk is net als nieuwste aanwinst van Ajax gepresenteerd. Gisteren haalde Ajax het nieuws nog met de aankoop van David Neres, die op Sulejmani de duurste Ajax-transfer ooit is. Vandaag wordt de 19-jarige Amersfoorter dus vastgelegd.

Hagebeuk gaat bij Ajax spelen met rugnummer 46. Met deze transfer is Ajax de eerste Nederlandse club die twee eSporters heeft. Naast Koen Weijland is nu dus ook Dani Hagebeuk eSporter van Ajax. De nieuweling is in de eSports wereld zeker geen onbekende. In 2016 werd Hagebeuk Nederlands kampioen FIFA 17, daarom mocht hij naar het WK FIFA 2017 in Parijs, daar sneuvelde hij in de achtste finale.

Bij Ajax gaat Hagebeuk spelen in de E-divisie, iets wat Koen Weijland dus niet gaat doen. Wel zullen Koen en Dani samen nationale en internationale toernooien gaan spelen. Ook algemeen directeur Edwin van der Sar is trots op het tweetal, hij geeft aan dat ook op die positie een dubbele bezetting belangrijk is om elkaar naar een hoger niveau te tillen. Naast het Nederlands kampioenschap heeft Dani het afgelopen jaar ook nog vele andere toernooien op zijn naam geschreven, hij is dus een echt talent.