FIFA 23 | FIFAVoetbal

Ajax contracteert Koen Weijland

Ja, je leest het goed, Ajax heeft voor het eerst in de clubhistorie een gamer gecontracteerd. De 23-jarige Koen Weijland, die ook wel bekend staat als Koning FIFA, was in 2010, 2011 en in 2015 de nummer 1 van de wereld en zal voortaan als gamer de clubkleuren van Ajax vertegenwoordigen. De Amsterdammers zijn met de komst van Weijland de eerste Nederlandse voetbalclub die officieel een E-Sporter aan zich bindt .

Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat Ajax in samenwerking met EA Sports de FIFA 17 XPERIENCE in Amsterdam op de Kalverstraat zal openen. Weijland zal daar vandaag samen met een aantal spelers uit de Ajax selectie aanwezig zijn bij de opening van de FIFA XPERIENCE. Daar zullen zij samen met twee jonge fans de nieuwe FIFA 17 uittesten.

Voor de 23-jarige gamer, die in maart 2016 geïnterviewd werd door FIFA Voetbal, was het vandaag een speciale dag. ,,Vandaag wordt voor mij een droom werkelijkheid. Ik ben mijn hele leven al Ajacied en ben nu heel trots dat ik het mooie rood en wit mag gaan vertegenwoordigen op FIFA-toernooien. Het verhaal van Ajax spreekt mij erg aan. Net zoals ik willen ze verschillende activiteiten gaan organiseren voor de jeugd en een koppeling maken naar het fysieke voetbal. Ik ben ervan overtuigd dat ik als YouTuber en FIFA E-Sporter, net als de Ajax-spelers, als inspiratiebron kan werken”, aldus Koen Weijland op de website van Ajax.