FIFA 23 | FIFAVoetbal

FIFA 23 krijgt een World Cup modus

Nu EA Sports heeft besloten tot een naamsverandering van FIFA naar EA Sports FC, vragen veel mensen zich natuurlijk af of dit impact gaat hebben op de FIFA World Cup mode.

EA Sports heeft daarom recentelijk een statement uitgebracht waarin gelukkig ook nieuws over de FIFA 23 World cup mode stond.

“EA SPORTS FC zorgt ervoor dat de we de gewenste toekomst van onze geliefde game kunnen realiseren. Maar niet voordat we onze meest uitgebreide game ooit met onze huidige naamgevingsrechtenpartner, FIFA, voor nog een jaar kunnen leveren. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de volgende FIFA onze beste ooit is, met meer functies, game modes, WK-content, clubs, competities en spelers dan welke FIFA-titel dan ook.”

FIFA World Cup Mode

Om de vier jaar organiseert de wereldvoetbalbond FIFA het WK voetbal. Om dit toernooi te vieren lanceert EA Sports een aparte World Cup mode tijdens de desbetreffende FIFA game van dat jaar. Zo was er in 2014 voor het eerst een World Cup mode, geheel in het teken van het WK in Rio de Janeiro en in 2018 een World Cup mode voor het WK in Rusland.

EA Sports maakte op dinsdag 10 mei bekend dat FIFA 23 de laatste game is die de FIFA naam zal dragen. EA Sports gaat hun voetbal games vanaf 2023 EA Sports FC noemen nadat de game-ontwikkelaar in een juridisch conflict terecht kwam met FIFA.

Modus pas in FIFA 23

Omdat het WK voetbal dit jaar voor het eerst in de winter wordt georganiseerd, en FIFA 23 waarschijnlijk rond eind september uitkomt, krijgt niet FIFA 22, maar FIFA 23 een World Cup Mode. FIFA fans moeten dus helaas een paar maanden extra op de geliefde game mode wachten.