FIFA 23 | FIFAVoetbal

2014 FIFA World Cup is daar!

Vandaag komt eindelijk de grote WK game van EA Sports uit. De makers van de FIFA reeks hebben hun best gedaan een mooie game te kunnen neerzetten. FIWC 2014 zal alleen voor de Xbox 360 en PS3 uitkomen. Maar is deze game dan dan FIFA 14 alleen dan in een braziliaans jasje?

Nederland in 2014 FIFA World Cup (Bron: Inside Gamer)

2014 FIFA World Cup lijkt qua gameplay wel op FIFA 14.Maar grafisch heeft EA Sports goed gewerkt aan de game voor de PS3 en Xbox 360. Een klein stukje next-gen op de oude consoles. 

Een nieuwe grote feature is Road to Rio. In deze spelmodus speel je online. Je speelt online wedstrijden en per niveau speel je in een verschillende speelstad, Offline kun je de reis naar FIFA World Cup spelen. Dit houd in dat je uit 203 authentieke landen kunt kiezen en zo jouw land naar de finale in Rio kunt loodsen. Je doorloopt hier het kwalificatie toernooi en het eindtoernooi in Brazilië. 

In de gameplay zijn een aantal kenmerken verbeterd. Zo zijn er nu explosieve bewegingen toegevoegd. Hierbij kun je zonder bal versnellen, vertragen en van richting veranderen. Beheersing van wereldklasse houd in dat je actief kunt dribbelen en haarscherpe passes kunt geven.

2014 FIFA World Cup bevat 203 nationale teams, 7469 spelers, 19 officiële managers en 21 nieuwe stadions, waaronder alle 12 officiële speelstadions van Brazilië. Het publiek komt nog levendiger naar voren in deze versie. Scoor je met Frankrijk dan zie je een plein vol met Franse supporters bij de  Champs-Élysées. Zo zal ook het publiek in de stadions levens echt eruit zien. 

Binnenkort word er nog uitgebreid gekeken naar deze nieuwe functies en zal er een review op FIFA Voetbal verschijnen.