Spring naar inhoud


Foto

Het Huisreglement • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
1 reactie op dit onderwerp

#1 FV.Jelle

FV.Jelle

  Basisspeler

 • Beheerder
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1756 berichten
 • Geslacht:Mannelijk
 • Locatie:'s-Hertogenbosch

Geplaatst 29 december 2008 - 01:27

Huisreglement FIFAVoetbal

 

1. PROFIEL

1.1 Nickname
- Je nickname mag niet gewelddadig, seksueel of discriminerend zijn.
- Je nickname mag niet gelinkt zijn aan een website.
- Je nickname moet uit minimaal drie en maximaal twintig tekens bestaan.
- Je nickname mag niet beginnen met 'FV.', tenzij je lid bent van de crew.
- Je kan je nickname slechts één keer per zes maanden laten wijzigen. Je mag hierbij geen naam kiezen die reeds bestaat. Daarnaast moet je naam voldoen aan de regels, zo niet kan de crew je naamswijziging weigeren. Neem contact op met de moderators om je nickname te wijzigen.
 

1.2 Avatars en Handtekening
- Je avatar en handtekening mogen géén bewegende beelden bevatten.
- Je handtekening mag maximaal vier regels tekst bevatten. Hieronder verstaan we tekst én afbeeldingen.

- Je handtekening mag uit meerdere afbeeldingen bestaan. Let er wel op dat de maximale grootte van de afbeeldingen samen 200px op 500px is. De enige uitzondering hierop zijn de FV Awards.

- Ja handtekening mag geen spoiler, quote en code tags bevatten.
- Je mag geen verwijzing naar een andere websites in je handtekening zetten. Het is wel toegestaan om interne links in te voegen, dat wil zeggen links naar pagina's van FIFAVoetbal.

 

1.3 Profiel
- Je profiel mag geen gewelddadige, seksuele, perverse of discriminerende teksten en/of foto's bevatten.

1.4 Persoonlijke Berichten (PB)
- Je PB-inbox moet te allen tijde actief zijn, zodat de crew je kan bereiken.
- Privé-berichten zullen altijd privé blijven en zullen nooit openbaar gemaakt worden, mits je toestemming hebt van de ontvanger/verzender van het privé-bericht om de inhoud te delen.
- Het is verboden om via privé-berichten te gaan spammen (bijvoorbeeld een website promoten).
- Het is verboden om mensen via een privé-bericht uit te schelden of te discrimineren. De crew kan dit controleren.

 

 

2. GEBRUIK VAN HET FORUM

2.1 Nieuwe topics
- Gebruik, alvorens een nieuw topic aan te maken, de zoekfunctie. Met de zoekfunctie kun je wellicht een topic traceren dat dezelfde inhoud heeft als het topic dat je aan wilt maken. Zo voorkomen we overbodige topics en topics met hetzelfde onderwerp.
- Mocht je geen topic kunnen vinden met dezelfde inhoud als het topic dat je aan wilt maken, kun je een nieuw topic openen. Zorg ervoor dat dit topic in de juiste sectie van het forum komt te staan.
- Het is verboden om topics te openen ter promotie van een andere website, tenzij deze website toestemming heeft van FIFAVoetbal.

 

2.2 Activiteiten

- Je mag slechts één novelle per 31 dagen hebben. Beëindig je een novelle, dan moet je 31 dagen wachten voor je een nieuw novelle-topic mag openen. Dit om te voorkomen dat leden telkens Novelle's na drie stukjes afsluiten en dan weer opnieuw beginnen. Voor dit soort losse stukjes hebben we een apart topic.

- Indien je een nieuwe activiteit wilt starten, dien je contact op te nemen met de crew. Hierna kunnen ze samen met jou overleggen, hoe dit best wordt opgevuld op het forum.

 

2.3 Spelling
- Op dit forum hechten we veel waarde aan een goede spelling. Een post die geschreven is aan de hand van het Standaardnederlands (of Algemeen Beschaafd Nederlands) geniet de voorkeur. Voor buitenlanders is het toegestaan om via de Engelse taal te communiceren.
- Als je let op de spelling en het gebruik van hoofdletters en leestekens, zorg je ervoor dat andere leden je post beter en sneller begrijpen. Zo voorkomt een goede spelling dus misverstanden en irritatie.

.
2.4 Reply's
- Zorg dat je ontopic blijft: wijk niet af van het onderwerp dat in het desbetreffende topic wordt besproken.
- Spammen, het verzenden van een groot aantal ongewenste berichten, is niet de bedoeling.
- Het is als vanzelfsprekend niet de bedoeling mensen seksueel te intimideren

2.5 Warez

- Het is verboden om hier warez, illegale downloads, te plaatsen. Mocht dit wel gebeuren, zal het desbetreffende bericht of topic verwijderd worden en zal de persoon in kwestie naar gelang de ernst van de overtreding een waarschuwing of ban krijgen.

 

2.6 Rapporteren
- Je kunt op ons forum een kwalijk bericht rapporteren naar een administrator. De administrator zal het beoordelen en een oordeel vellen. Dit gebeurt altijd in overleg. Je kunt rapporteren door op de ‘rapporteer-knop’ in de post te klikken.

 

2.7 Respect
- Wij vinden het op FIFAVoetbal van groot belang dat iedereen met respect wordt behandeld. Iedereen is hier gelijk en moet daarom ook gelijk behandeld worden.
- Respecteer elkaars voorkeuren op het gebied van voetbal. Dat andere leden een andere club een warm hart toedragen, wil niet zeggen dat je die keuze niet behoort te respecteren.
- Schelden is verboden op het forum. Naar gelang de ernst van de overtreding zal er een waarschuwing of ban worden gegeven. Voor de exacte regels hierover: zie het ban-systeem in de tweede post van dit topic.
- Provocerend gedrag jegens leden is over het algemeen eveneens niet de bedoeling. Je behandelt elkaar met respect, zoals eerder aangegeven.

 


2.8 Dubbelaccounts

- Op FIFAVoetbal verlangen wij geen dubbelaccounts, hier komen wij dan ook vrijwel altijd achter en daarvoor zal ook een passende straf zijn. Tenzij er een goede reden is voor het aanmaken van een dubbelaccount, zal deze lang uitvallen (zie ban-systeem).

 

3. AANVULLENDE REGELS

3.1 Algemeen
- FIFAVoetbal behoudt het recht, indien nodig, het reglement te allen tijde aan te passen.
- FIFAVoetbal kan in geval van strafbare feiten jouw IP- of e-mailadres doorspelen aan de politie of het gerecht.
- FIFAVoetbal kan bij ernstige overtredingen contact zoeken met jouw ISP (Internet provider) en daar een officiële klacht indienen.

3.2 Plagiaat
- Het is ten strengste verboden om plagiaat te plegen. Het kopiëren of gebruiken van een ander zijn werk, zonder toestemming, is niet toegestaan.

3.3 Waarschuwingen
- Indien bovenstaande regels niet worden gehandhaafd door een lid, kan de crew een waarschuwing geven.
- Bij een optelsom van waarschuwingen kan de crew overgaan tot het geven van een ban.

3.3 Bans
- De crew kan te allen tijde een ban uitdelen, vanwege het overtreden van de regels zoals die hier zijn opgesteld in het reglement.
- De crew beslist per geval over de lengte van een ban. Dit kan variëren van enkele dagen tot een levenslange ban. Het ban-systeem in de tweede post van dit topic is hiervoor een belangrijke leidraad.
- De crew kan te allen tijde gratie verlenen en een ban ongedaan maken.

3.4 Recht
- De crew kan te allen tijde afwijken van het reglement en heeft het recht niet altijd de regels streng na te leven. Elk crewlid is hierin vrij om te beslissen wat volgens hem wel of niet door de beugel kan.

Veel plezier op het forum en de website!

De FIFAVoetbal Crew


Geplaatste Afbeelding
"Al jaren trotse eigenaar van de FIFAVoetbal Community, alle dankjes naar jullie"

#2 Noverca

Noverca

  Legende

 • Lid van verdienste
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 10582 berichten
 • Geslacht:Mannelijk

Geplaatst 10 januari 2014 - 16:36

Ban-beleid FIFAVoetbal

 

Foutief taalgebruik 

We zijn niet van plan mensen met bans te belagen, vanwege het feit dat ze werkwoorden verkeerd spellen of hun interpunctie niet op orde hebben. Enkel als het storend wordt, kan het zijn dat een moderator een PM stuurt met een vriendelijk verzoek om dit te verbeteren. Mocht het dan nóg niet beter gaan, kunnen we ervoor kiezen om hier een dagban voor te geven om de desbetreffende leden écht wakker te schudden.

 

Schelden

Hierbij gaat het voortaan misschien wat anders dan jullie gewend zijn. Voor uitroepen uit frustratie of iets dergelijks (gvd, kut, teringzooi, etc.) zullen we niet snel meer mensen bestraffen. Enkel als het écht de spuigaten uitloopt, kan er worden ingegrepen door middel van een dringende waarschuwing of een ban om af te koelen. Wat betreft het doelbewust uitschelden van iemand: hier wordt wél streng op toegekeken. Je kunt op zijn minst een ban van drie dagen verwachten, indien je mensen uitscheldt voor dingen als 'teringmongool' en 'tyfushomo'. Hierbij wordt ook gekeken naar de ernst van de zaak. Zo vinden wij het gebruik van het woord 'kanker' en verwanten, gezien de actuele status van de ziekte, heel kwalijk. 

 

Provoceren

Dit is lastig te beoordelen en vaak hoort er bij elk geval een andere voorgeschiedenis. De moderators zullen dit daarom met name zaak voor zaak bekijken. Daarbij vinden wij dat een prikkelende opmerking af en toe wel moet kunnen, zolang het niet enkel specifiek gericht is op één doelwit. Wanneer het in de ogen van de moderatie daarentegen te ver gaat, wordt minimaal een dagban gegeven (ook hierbij wordt een voorgeschiedenis bekeken). Wat naamverbasteringen (van voetbalclubs én leden op dit forum) betreft: dit is niet de bedoeling en je kan je de eerste keer een waarschuwing opleveren, daarna een dagban en zo verder. 

 

Plagiaat

Indien er plagiaat wordt gepleegd (bijvoorbeeld op het gebied van novelles of graphics), wordt degene die voor het feit verantwoordelijk is, een verbanning opgelegd van een maand op het desbetreffende gebied. Als we je een tweede maal betrappen op plagiaat, krijg je een ban van vier maanden. Mocht het dan nog een keer voorkomen, kan het je op een jaarban te komen te staan voor alleen dat gedeelte.

 

Gewelddadige/perverse/discriminerende teksten

Gewelddadige teksten zijn niet de bedoeling en leveren je onmiddellijk een waarschuwing op en als je hiermee daarna nog doorgaat, krijg je een weekban. Wat betreft perverse teksten: wij als crew gaan niet elke seksuele toespeling verwijderen. Het gros van de leden zit in de puberteit en daar hoort bij dat er wel eens wat over seks gesproken wordt, zolang het niet te ver gaat in de zin van seksuele intimidatie of heel gedetailleerde verhalen. Net als gewelddadigheid is discriminatie volstrekt verboden. Pesten zal niet zo snel het geval zijn op een forum, maar zaken als racisme en het belachelijk maken van leden op het gebied van persoonlijke kenmerken of iets dergelijks, willen wij niet zien. Hiervoor kun je dezelfde sancties verwachten als bij gewelddadige teksten.

 

Dubbelaccounts

Indien je een dubbelaccount aanmaakt om je anders voor te doen of om te provoceren, kan je een ban van een maand verwachten. De tweede keer zou je genoeg gewaarschuwd moeten zijn en kun je en levenslange ban verwachten. Indien je een dubbelaccount aanmaakt om een eerdere ban te ontlopen, zullen we strenger toetreden. Je ban zal verlengd worden met zes maanden. Indien je reeds een jaarban had, zal deze ban veranderen naar een lifeban.

 

Spammen

Net als bij het gebruik van foutief taalgebruik is het lastig om mensen te bestraffen voor het feit dat ze veel te vertellen hebben. Als dit echter doorslaat bij (een meestal jeugdig) lid, proberen wij het eerst af te handelen met een privégesprek, maar wanneer blijkt dat dit geen zin heeft, kunnen we een dagban geven om af te koelen.

 

Warez
Indien je  warez, illegale downloads, plaatst wordt het bericht verwijderd. Daarnaast kan je een ban verwachten van minimaal drie dagen afhankelijk van de ernst.

 

Accountgegevens

Indien je van anderen hun accountgegevens probeert te verkrijgen, krijg je een ban. We treden bij dergelijke zeer streng op en geven je direct een lifeban.

 

Op je profiel onder je avatar kan je zien hoeveel waarschuwingspunten je reeds hebt. Indien je in totaal 10 waarschuwingspunten hebt gekregen, krijg je automatisch een permanente ban.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers