Spring naar inhoud


Foto

[FIFA 11] Clubdossier - Toulouse FC • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten
4 reacties op dit onderwerp

#1 Michel

Michel

  Veteraan

 • Erelid
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 7494 berichten
 • Geslacht:Mannelijk

Geplaatst 01 maart 2011 - 22:24

Geplaatste Afbeelding

Toulouse FC is een voetbalclub uit de Franse stad Toulouse en is sinds haar promotie in 2003 op het hoogste landelijke niveau actief. De club is vergelijkbaar met het Nederlandse SC Heerenveen: vroeger een degradatiekandidaat, tegenwoordig een wisselvallige subtopper.

Geschiedenis
Wanneer een Fransman het over het ‘oude’ Toulouse FC heeft, zal hij het waarschijnlijk over een andere club hebben dan het huidige Toulouse FC. Dit klinkt op het eerste ogenblik misschien raar in de oren, omdat beide clubs dezelfde naam dragen. Toch was er van 1937 tot 1967 een andere club actief in de Galische stad, wat onder de naam van Toulouse FC haar wedstrijden afwerkte. Door financiële problemen werd de club echter failliet geklaard, waardoor het einde van Toulouse FC een feit was.

Na drie jaar geen profclub te hebben in de stad, vonden de gemeentelijke bestuurders het welletjes en besloten om weer te investeren in een voetbalclub. De geboorte van US Toulouse was aanstaande, wat in 1977 weer een naamsverandering ondervond tot het huidige Toulouse FC. In 1982 bereikte de club voor het eerst de hoogste klasse en kende het een aantal gouden jaren. Zo mocht Toulouse in 1982 aantreden in de UEFA Cup, waarbij het Napoli van Diego Maradona wist uit te schakelen. De jaren daarop kende de Zuid-Franse club vooral bittere jaren met slechte resultaten en wisselde het de eerste en tweede divisie continue af. Sinds 2003 is de Franse club echter aan-een-stuk op het hoogste landelijke niveau actief en heeft het zich weer voorzichtig opgewerkt tot een stabiele subtopper.

Geplaatste Afbeelding

Clubsymbolen
Het logo geeft goed de clubkleuren van Toulouse FC weer: paars en wit. Deze kleuren zie je uiteraard ook terug in het thuis- en uitshirt. Zo is het thuisshirt voornamelijk paars met enkele witte strepen, terwijl het uitshirt voornamelijk wit is met enkele paarse strepen.

Spoiler: Kits in FIFA11
Geplaatste Afbeelding
Spoiler: Flags in FIFA11
Geplaatste Afbeelding
Clubiconen
Toulouse heeft in haar prille bestaansperiode diverse bekende spelers gecontracteerd. Zo begon Fabian Barthez zijn carrière in de middeleeuwse stad, terwijl onze landgenoot Rob Rensenbrink zijn carrière juist in Toulouse afsloot. Doordat er een groter aantal bekendere namen bij TFC actief zijn geweest, is er niet echt één clubicoon aan te wijzen. Geliefde spelers bij Toulouse waren onder andere Anthony Bancarel, Alberto Márcico, Achille Emana en Michel Pavon.

Stadion
Toulouse FC werkt haar wedstrijden af in Stadium Municipal de Toulouse, dat in 1937 werd geopend. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 36.000 stoelen en wordt multifunctioneel gebruikt. Zo worden er naast voetbalwedstrijden ook regelmatig rugby-wedstrijden in het stadion georganiseerd. Een leuke bijeenkomstigheid is dat het Stade Municipal tevens in FIFA 11 zit. Toch zet FIFAVoetbal vraagtekens bij dit stadion, want hoeveel vergelijking zien jullie nog tussen beide stadions? Wij zien het eigenlijk niet.

Geplaatste Afbeelding

Spoiler: Originele stadion Toulouse CF
Geplaatste Afbeelding
Spelersmateriaal
De selectie van Toulouse FC in FIFA 11 telt in totaal 30 spelers, waarbij er 6 keepers, 8 verdedigers, 10 middenvelders en 6 aanvallers aanwezig zijn. Al met al een goede balans, al zal er niemand zich genoodzaakt voelen om 5 keepers in de selectie te behouden. De beste spelers in de selectie zijn Paulo Machado (CM) en Braaten (RM) met een rating van 76, terwijl doelman Ahamada met 56 de speler met de laagste rating is. Naast genoemde spelers zullen Tabanou (LM - 75), Cetto (CV - 75), Pelé (DM - 75) en Sissoko (CM - 74) de bepalende spelers in het team zijn.

Geplaatste Afbeelding

Spoiler: De selectie
Geplaatste Afbeelding
Formatie
Les Pitchouns speelt standaard in een 4-5-1 formatie, maar kan door de aanvallende rol van de linker- en rechtermiddenvelder ook als een variatie van de 4-3-3 formatie aangezien worden. Centraal op het middenveld staat een balafpakker a lá Capoue, terwijl de backs voor de opbouw in de verdediging zorgen. Het is dus belangrijk om op de back-posities niet een pure verdediger neer te zetten, maar meer een creatieve verdediger met aanvallende skills. Je kunt met dit systeem kiezen voor meerdere tactieken. Bij een counter tactiek zal het team snel omschakelen, waardoor een vijfmansblok voor het zestienmetergebied ontstaat. Dit is vooral effectief bij goede tegenstanders die over het algemeen het spel horen te bepalen. Bij minder grote clubs is het raadzaam te kiezen voor de tactiek ‘balbezit’, waarbij de vijf middenvelders de wedstrijd zullen controleren.

Geplaatste Afbeelding

Spoiler: De opstelling
Geplaatste Afbeelding
Toekomstige mogelijkheden
Toulouse heeft een startbudget van 4 miljoen euro, waardoor de financiële mogelijkheden beperkt zijn. Het is daarbij aangeraden om dit bedrag vooral te gebruiken voor het aantrekken van ‘ervaren’ spelers, omdat het team al over genoeg talenten beschikt. Zo zijn er 15 spelers onder de 23 jaar, waarbij Yanis Tafer (19 jaar) toch wel hét grootste talent is. Meer over Tafer is te lezen in het talentdossier hier (klik). Verder heeft Toulouse met Capoue en Sissoko toptalenten in huis.
Spoiler: De spelers met de meeste groeipotentie:
De spelers met de meeste groeipotentie:
 • Yanis Tafer (19 jaar) - SP 70 -> Potentieel: 86
 • Etienne Capou (22 jaar) - CVM 71 -> Potentieel: 87
 • Moussa Sissoko (21 jaar) - CM 74 -> Potentieel: 86
 • Daniel Congré (25 jaar) - CV 74 -> Potentieel: 85
 • Yohann Pelé (28 jaar) - DM 75 -> Potentieel: 84
 • Etienne Didot (27 jaar) - CM 73 -> Potentieel: 84
 • Cheikh M'Bengué (22 jaar) - LV 73 -> Potentieel: 83
Spelplezier
Het spelplezier van Toulouse FC krijgt van FIFAVoetbal drie sterren. Het team heeft een aantal grote talenten in huis, maar toch blijft de Franse competitie over het algemeen minder interessant voor de gemiddelde Nederlandse voetbalfan. Daarnaast heeft de club niet grote financiële mogelijkheden, vooral niet in vergelijking met rivalen als Lyon, PSG, Bordeaux en Marseille.
Geplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste Afbeelding

#2 Niels'

Niels'

  Basisspeler

 • Member
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1947 berichten
 • Geslacht:Mannelijk

Geplaatst 02 maart 2011 - 06:27

Leuk dossier!

3164yh0.png
Ava + sig made by Lars.


#3 MaxMvB

MaxMvB

  Pupil

 • Member
 • PipPip
 • 20 berichten

Geplaatst 03 maart 2011 - 20:00

mooi en informatief dosier.
btw: ik zie een vergelijking tussen de stadions, ze zien er allebei niet uit :)
Geplaatste Afbeelding
Signature niet zelf gemaakt!

#4 Menno

Menno

  International

 • Erelid
 • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
 • 3120 berichten
 • Geslacht:Mannelijk
 • Locatie:Fryslân

Geplaatst 03 maart 2011 - 20:09

Was erg leuk om dit dossier te lezen. Good job, Michel!
Geplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste Afbeelding
-------------------------------------
Nieuwkomer van het Jaar 2009, Carrièremaker van het Jaar 2010 en Crewmember van het Jaar 2010 & 2011

#5 Jan-Henk

Jan-Henk

  Basisspeler

 • Erelid
 • PipPipPipPipPipPipPipPip
 • 1856 berichten
 • Geslacht:Mannelijk
 • Locatie:Ede

Geplaatst 03 maart 2011 - 20:10

Ziet er goed uit Michel! :) Wel raar trouwens dat een speler van 28 nog negen punten groeit...
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 gasten, 0 anonieme gebruikers