Deel dit bericht

eSports

eSporter Heracles naar regionale WK-finale

Bryan Hessing, FIFA-eSporter van Heracles Almelo, zal op 6 mei de finale van het WK in Madrid spelen. Hessing kon de ‘final match’ afdwingen door in de top twaalf van het FUT Champions Season te eindigen.

Bryan, een geboren en getogen Almeloër, kon op drie weekends tijd 117 overwinningen boeken uit 120 games op FIFA 17. Hessing is nu de derde Nederlander die zich voor de finale van het wereldkampioenschap geplaatst heeft.

Tijdens de regionale eindstrijd van het WK in Madrid zal er dan weer gestreden worden voor een ticket voor de FIFA Ultimate Team Champions Finale: een volgend steekspel richting het werkelijke WK. De top vier mag naar Berlijn, waar een toernooi zal plaatsvinden van 19 tot 21 mei.

De top vier in de Duitse hoofdstad zal zich dan mogen klaarmaken voor de grote WK-finale, die zal plaatsvinden in Londen: de FIFA Interactive World Cup Grand Final. Dit grootste toernooi voor FIFA ter wereld wordt door de wereldvoetbal FIFA zelf georganiseerd. De climax van deze wereldbeker zal gespeeld worden in augustus. Wie dat dan wint, wordt gekroond tot FIFA-wereldkampioen 2017.

Deel dit bericht

Matthias maakt sinds begin 2016 opnieuw deel uit van de crew van FIFAVoetbal, nadat hij al een eerdere passage doormaakte in 2014. Momenteel vult Matthias de functie in van Hoofdredacteur, wat dus betekent dat hij een van de verantwoordelijken is van de homepage van FV. Zo zorgt hij onder meer voor informatie over FIFA en voetbal gerelateerd nieuws, interviews, top 10 lijstjes, publiciteit voor grote FIFA events (wereldwijd of in de Benelux) en voor dossiers.