Casemiro

Casemiro

São Paulo FC

Nationaliteit Braziliaan Overall 74
Leeftijd 19 Potential 86
Club São Paulo FC Contract tot 2016
Positie CDM CM

Huidige club

Paulo Henrique Casimiro, simpelweg Casemiro, startte zijn jeugdcarrière in 2002 in de grootste stad van het Zuidelijk halfrond: São Paulo. In acht jaar tijd speelde de negentienjarige middenvelder week in week uit de sterren van de hemel, wat leidde tot een profcontract in 2010. Casimiro mocht in zijn eerste seizoen achttien keer het veld betreden, wat hij twee keer met een doelpunt bekroonde. In 2011 groeide de Braziliaan uit naar een van de vaste waardes in het team van trainer Emerson Leão. In totaal speelde de nummer acht 43 wedstrijden, waarin hij zeven keer het net vond.

Positie en Historie

Casimiro zal het beste fungeren als verdedigende middenvelder, maar zal centraal op het middenveld zeker zijn mannetje staan. Met attributen als springen (90), kracht (82) en interceptie (72) geldt Casemiro als een ideale breker en zullen er niet veel ballen voorbij je middenveld komen.

In 2002 ontving de destijdse elfjarige Paulo Henrique Casimiro een uitnodiging om in de jeugd van São Paulo te stromen en werd al snel benoemd tot aanvoerder. In 2010 kreeg de rechtspoot een kans in het eerste elftal en nam het met beide handen aan. Sindsdien ontwikkelde Casimiro zich tot een van de spelmakers bij São Paulo en staat vrijwel elke wedstrijd in de basis.

Sterke Punten

Dat Casimiro een krachtpatser is, is wel duidelijk. De verdedigende middenvelder bevat de ratings voor een ideale balafpakker op het middenveld. Zoals eerder vermeld heeft hij veel kopkracht (Springen - 90, Nauwkeurigheid kopballen – 84) en zal hij ook van waarde zijn wat het onderscheppen (interceptie – 77, mandekking – 75) betreft. We mogen dus concluderen dat hij als negentienjarige zeker niet de minste is.

Zwakke punten

Wat niet verrassend in de oren zal klinken, is dat een verdedigend ingestelde middenvelder als Casimiro niet tot zijn recht komt in de aanval. Casimiro’s voorzetten (51) zullen vaak ondermaats zijn en bij een poging tot afwerken (57) zal de kans op een doelpunt klein zijn. Wat tegenvalt voor een speler op het halfveld, is dat zijn visie slechts 61 is. Hierdoor zal hij sneller de makkelijke weg zoeken, of zelfs balverlies lijden, dan een geniale steekpaas te geven.

Ontwikkeling

Carlos Henrique Casimiro maakt in het spel een toch wel stormachtige ontwikkeling. De international stijgt in totaal 12 punten en komt daarmee op 86 XP. Met dit aantal is hij toch aardig geschikt voor de subtop van Europa en kan hij van grote waarde zijn voor jouw ploeg.

Ideale speelstijl

Casimiro zal een bepaalde speelstijl niet veel uitmaken, zolang hij maar op de CVM positie staat. De meest geschikte opstelling is 4-3-3, met twee centrale middenvelders en één verdedigende middenvelder. Casimiro zal echter ook als centale middenvelder uit de voeten kunnen, maar in ruil daarvoor zullen zijn kwaliteiten wat achteruit gaan.

Transfer

Om Casimiro bij zijn huidige club São Paulo lost te weken, heb je aardig wat geld nodig. De middenvelder heeft een huidige transferwaarde van rond de 8 miljoen euro en een salaris van 20.000 euro per week, waardoor je als kleine club dit toptalent niet zomaar kunt contracteren.

Beoordeling

FIFAVoetbal geeft het negentienjarig talent Carlos Henrique Casimiro een beoordeling van drie sterren. Met name het hoge prijskaartje gaf de doorslag voor drie sterren en niet vier. Casemiro zal in eerste instantie voor de subtop van bijvoorbeeld Engeland of Spanje een speler zijn waar je niet veel aan zal hebben, maar met oog op de toekomst een zeer belangrijke speler. Hij kan in een paar jaar tijd uitgroeien tot een van je steunpilaren en daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan je team.

Geplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste AfbeeldingGeplaatste Afbeelding

Deel dit bericht

Archibald is sinds oktober 2014 actief binnen de crew van FIFAVoetbal. Op dit moment fungeert hij als administrator, waardoor hij hoofdverantwoordelijke is van FV. Hiernaast zorgt hij mee voor het technische aspect en zorgt hij voor innovaties.

Wachtwoord vergeten

Registreer